Sony ar putea lucra la un nou Xperia Compact

22.11.2020
Sony ar putea lucra la un nou Xperia Compact

Sony a fost printre ultimii producători care ofereau telefoane high-end de dimensiuni reduse. De altfel, toate modelele de acest gen purtau numele „Compact”, însă din 2018, compania pare să fi renunțat la această idee. Modelul XZ2 Compact a fost ultimul din serie, fiind înlocuit cu modelele mai recente din gama Xperia 5. Acestea sunt mai mici decât „flagship-urile” Xperia 1, dar ecranul ultra-wide de 6,1”, nu permite dispozitivelor să fie tocmai „compacte”. Se pare însă că Sony vede că există o cerere pe piață de astfel de dispozitive și ar putea aduce pe piață un model mai mic, dar dintr-o gamă mid-range.

Xperia Compact ar putea fi un mid-range premium cu ecran mic

Se pare că Sony lucrează la un „Xperia Compact”, care va fi lansat în 2021 pe piață. Acesta va oferi un ecran cu diagonală de 5,5” și va folosi un chipset Snapdragon 775, următoarea generație de chipset mid-range cu 5G de la Qualcomm. Practic, va fi un mid-range premium, ocupând probabil un loc în gama sa de dispozitive între modelele Xperia 10 și Xperia 5.

Desigur, Sony ar putea încerca să îl integreze în gama de dispozitive high-end, măcar cu numele, și să îi zică Xperia 1 III Compact, însă modelele Xperia 1 de până acum au oferit anumite caracteristici care nu ar putea fi integrate pe dispozitive atât de mici. Vorbim despre ecrane 4K și camere multiple și performante, ceva ce nu ar avea loc într-un telefon atât de mic.

Și dacă un ecran de 5,5” nu vi se pare destul de mic, ei bine, iPhone 12 Mini are un ecran de 5,4” și este doar puțin mai mare decât un iPhone 5, care la vremea lui venea cu ecran de 4”. Un Xperia Compact de 5,5” ar putea fi poate puțin mai înalt, întrucât Sony a mers în ultimii ani în direcția telefoanelor cu ecran 21:9 și cel mai probabil că nu va schimba acest lucru nici pe un dispozitiv de dimensiuni mai mici.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult