Sony Ericsson G502, un stil inconfundabil

26.05.2008
Sony Ericsson G502, un stil inconfundabil

Sony Ericsson G502 va fi probabil următorul telefon lansat pe piaţă de producătorul japonezo-suedez. Anunţat oficial încă din aprilie, G502 ar trebui să apară în trimestrul 2, adică cel târziu în luna iunie. Din această cauză există bănuială că G502 va fi următorul telefon Sony Ericsson prezent pe piaţă. Şi cum Sony Ericsson este o companie cu mulţi fani în România, modelul G502 nu va trece neobservat.

Cum Sony Ericsson G502 nu a fost lansat încă (la momentul redactării articolului), acest preview are doar rolul de a evidenţia cele mai importante aspecte ale telefonului. Nu este un test propriu-zis.

Construcţie, design

Sony Ericsson G502 este un telefon tipic pentru producătorul japonezo-suedez, iar cei care au mai avut cu telefoane ale acestuia până acum vor recunoaşte imediat stilul inconfundabil. Însă G502 este parcă prea banal. Nu are nimic special, niciun element distinctiv prin care să te surprindă. Este construit (în mare parte) din plastic, dar nu are neapărat un aspect ieftin.

Sony Ericsson G502

Tastatura este obişnuită, dimensiunea butoanelor este standard, aşa că nu există şanse ca scrierea să ridice vreo problemă.

Nici la capitolul taste de control nu apare nimic neobişnuit. În jurul D-Pad-ului sunt plasate 6 taste: două pentru convorbiri, două taste soft pentru funcţiile din meniuri, butonul clear şi cel pentru funcţia Activity Menu.

Sony Ericsson G502

Pe latura din dreapta au fost plasate deja clasicele butoane pentru volum şi cameră. În partea opusă se găseşte slotul pentru card M2.

Meniu, agendă

Sony Ericsson G502 Evident, cei care au mai deţinut telefoane Sony Ericsson vor avea un deja vu când vor butona pentru prima oară G502. Asta pentru că, cu excepţia unui mic redesign al iconiţelor, meniul şi structura acestuia sunt asemănătoare cu ceea ce ştim din modelele mai vechi.

Agenda lui Sony Ericsson G502 are capacitatea standard de maxim 1000 de contacte sau 7000 numere de telefon. Alături de datele de contact, fiecare persoană trecută în agendă poate fi însoţită de zi de naştere, însemnări, poză, sunet de apel propriu etc. Toate aceste informaţii sunt structurate pe tab-uri.

Multimedia

Simpla prezenţă a numelui Sony este pentru mulţi o garanţie a capabilităţilor multimedia. Însă G502 deşi are câte puţin din fiecare segment multimedia, nu străluceşte. Calitatea imaginilor realizate la cei 2 MP rezoluţie nu este foarte bună, iar player-ul multimedia nu se ridică la nivelul telefoanelor din seria Walkman.

Nu lipseşte nici radioul cu RDS şi funcţie TrackID care poate memora până la 20 de posturi FM.

Toate aceste funcţii mă determină să cred că Sony Ericsson G502 va fi un telefon cât se poate de obişnuit, care nu va marca sub nicio formă istoria telefoniei mobile. Însă va atrage destui utilizatori, mai ales dacă preţul va reflecta funcţionalitatea oferită.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News