Sony lansează Android 10 pe patru dispozitive lansate în 2018

07.01.2020
Sony lansează Android 10 pe patru dispozitive lansate în 2018

După ce a adus Android 10 pe cele mai noi dispozitive high-end din portofoliul său, Xperia 1 şi Xperia 5, Sony a început lansarea noului sistem de operare şi pe modelele mai recente din seriile precedente. Este vorba despre modele lansate pe parcursul anului 2018 tot din categoria „premium”, care beneficiază de hardware încă „valabil” din punct de vedere al performanţei.

Lista telefoanelor Sony care primesc update la Android 10

  • Xperia XZ2 Comact
  • Xperia XZ2
  • Xperia XZ2 Premium
  • Xperia XZ3

Aceste patru dispozitive high-end au început deja să primească update-ul, însă ca de obicei, acesta este oferit în valuri. Dacă aveţi unul dintre cele patru smartphone-uri de la Sony, puteţi verifica manual dacă este disponibil sau nu update-ul în regim OTA din meniul de setări. Dacă mesajul afişat va spune că încă nu este disponibil niciun update, va trebui să mai aşteptaţi câteva zile până când primiţi o notificare, sau puteţi verifica pe parcurs disponibilitatea.

Este interesant însă faptul că Sony încă lansează update-uri pentru dispozitive lansate în urmă cu doi ani, întrucât în ultima perioadă compania nu a lansat prea multe update-uri software, în special modelele mid-range rămânând în urmă la capitolul software. De altfel, modelele XZ2 au fost lansate cu Android Oreo 8.0 instalat, deci deja au primit două update-uri majore din partea Sony.

Xperia 1 şi Xperia 5 au fost actualizate luna trecută la Android 10.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult