Sony lucrează la un rival pentru iPhone 5 şi Galaxy S3

Sony lucrează la un rival pentru iPhone 5 şi Galaxy S3

Sony încearcă să-şi rotunjească veniturile aflate în declin prin lansarea unui nou smartphone Android destinat pieţei high-end, cu performanţe demne de nivelul competiţiei oferite de Samsung Galaxy S3 şi iPhone 5.

Telefonul îşi va face apariţia expoziţiile MWC 2013 şi CES 2013, unde va putea fi admirat îndeaproape de către membrii presei. Potrivit informaţiilor furnizate de către Dennis Van Schie, şeful diviziei de marketing şi vânzări pentru Sony Mobile, compania nu are planuri imediate pentru lansarea unui terminal Windows Phone, astfel că eforturile vor fi concentrate în principal pe dezvoltarea de telefoane cu Android.

Sony C6603 Yuga

Cât despre specificaţiile noului vârf de gamă, singurul terminal Sony care ne-ar putea oferi câteva indicii este modelul C6603 Yuga. Şi acesta cunoscut doar prin zvonuri, pare să folosească un chipset Qualcomm Snapdragon S4 cu nucleu quad-core la 1.5 GHz, 2 GB memorie RAM şi o cameră foto de 12 MP. Pentru ambele modele piesa de rezistenţă pare să fie însă ecranul, care cel puţin în cazul lui Sony C6603 Yuga se poate lăuda cu rezoluţie Full HD şi abilitatea de a reda imagini la o claritate cu adevărat impresionantă.

După infirmarea oricăror zvonuri ce anunţau posibilitatea unui telefon Sony cu Windows Phone, acelaşi Dennis Van Schie a menţionat că la expoziţiile ce vor avea loc anul viitor la Barcelona şi Las Vegas vom avea ocazia să admirăm şi noi modele de tablete în afara deja cunoscutei Sony Xperia S tablet. Totuşi, competiţia acerbă din acest segment de piaţă a cam temperat ambiţiile Sony pentru diversificarea ofertei de tablete, astfel că noutăţile pregătite sunt puţine ca număr, dar de bună calitate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult