Sony prezintă noua gamă Xperia X, de telefoane accesibile cu Android

Sony prezintă noua gamă Xperia X, de telefoane accesibile cu Android

Sony extinde gama de telefoane Xperia cu o nouă serie botezată Xperia X, oferind produse care pun accentul pe aspecte cheie cum ar fi performanţele camerei foto sau puterea procesorului. Cuprinzând deocamdată doar 3 modele, noua gamă Xperia X se vrea mai puţin costisitoare decât modelele de top din vârful piramidei, acoperind domeniul de preţuri mid-range, până la high-end.

Sony Xperia X

Dintre cele trei, modelul Xperia XA este cel mai puţin costisitor, însă nu face rabat la partea de design. Telefonul cu greutate de 137 grame primeşte un ecran edge-to-edge de 5˝, având o ramă laterală foarte îngustă. La interior găsim chipsetul MediaTek MT6755, cu CPU octa-core la 2GHz. Configuraţia este completată cu 2 GB memorie RAM şi 16 GB memorie internă expandabilă, respectiv cameră foto de 13MP.

Reprezentativ pentru noua serie este însă modelul Xperia X, un terminal cu dotări de nivel mediu care se face remarcat prin camera foto cu rezoluţie 23MP, identică celei folosită cu vârful de gamă Xperia Z5. Exceptând camera foto, telefonul foloseşte o configuraţie echilibrată bazată pe chipsetul Qualcomm Snapdragon 650, cu CPU hexa-core la 1.8GHz şi GPU din seria Adreno 520. Capabil să filmeze la rezoluie 4K, telefonul mai oferă 3GB memorie RAM şi 32/64GB memorie internă expandabilă, modem LTE X8 şi suport WiFi N/AC, respectiv un ecran Full HD de 5˝.

Lansat cu numele Xperia X Performance, cel mai avansat model din serie face trecerea la chipsetul Snapdragon 820, oferind întreaga performanţă a unui vârf de gamă. Totuşi, pentru un preţ ceva mai accesibil va trebui să ne mulţumim cu ecran Full HD în loc de QHD şi o cantitate de numai 3GB memorie RAM.

Cele trei modele, Xperia X, Xperia X Performance şi Xperia XA, vor ajunge pe rafturile magazinelor în cursul acestei veri, echipate cu versiunea Android 6.0. Din păcate preţurile la vânzare nu au fost dezvăluite, deocamdată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult