Sony va anunţa la MWC 2016 modelul mid-range Xperia C6

01.02.2016
Sony va anunţa la MWC 2016 modelul mid-range Xperia C6

Deşi în general Sony lansează o nouă serie de dispozitive Xperia cu un vârf de gamă, primele informaţii despre generaţia a şasea de smartphone-uri cu Android ale companiei descriu mid-range-ul C6. Se pare că producătorul japonez de electronice va veni la Mobile World Congress cu o întregă gamă de smartphone-uri Xperia noi, dintre care Z6 va primi probabil cea mai multă atenţie din partea tuturor.

Cu toate acestea, Xperia C6 pare să fie primul care iese la iveală pe internet, câteva imagini 3D prezentând designul său exterior. Se pare că vom avea de a face cu o evoluţie a modelului C5 Ultra din 2015, care vine cu o ramă subţire pe laterale în jurul display-ului şi finisaj mat pe partea din spate. Se pare că şi specificaţiile tehnice sunt destul de ridicate, pentru un astfel de model, însă alegerea chipset-ului sugerează că Sony nu doreşte să îl poziţioneze pe piaţă la un preţ foarte ridicat.

Xperia C6 ar putea integra un chipset MediaTek Helio P10 cu procesor octa-core la 2 GHz, un display care poate măsura oriunde între 5 şi 6” cu rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli) şi probabil că va integra 2 sau 3 GB memorie RAM. În funcţie de materialele pe care Sony le va folosi pentru realizarea carcasei acestui model, preţul său ar putea fi undeva în zona mid-range.

Având în vedere că Sony pierde bani în fiecare an pe dispozitive Xperia, probabil că strategia de a lansa mai multe modele simultan nu este una tocmai sănătoasă pentru viitorul acestei divizii din cadrul companiei. Cu două sau trei modele flagship la fiecare jumătate de an şi mai multe smartphone-uri mid-range alături de ele, Sony pare să încerce să acopere diverse segmente de piaţă, în ciuda lipsei unei cereri prea mari pentru produsele sale pe fiecare dintre acestea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult