Xperia C5 Ultra şi M5: două mid-range-uri „foto” de la Sony

03.08.2015
Xperia C5 Ultra şi M5: două mid-range-uri „foto” de la Sony

Sony a anunţat două noi smartphone-uri de medie, cu funcţii avansate la capitolul captură foto. Este vorba despre modelele Xperia C5 Ultra şi Xperia M5, care păstrează liniile de design ale seriei de top Xperia Z. Ambele smartphone-uri folosesc senzori foto Exmor RS realizaţi de Sony şi oferă specificaţii tehnice decente pentru segmentul de piaţă vizat.

Sony Xperia C5 Ultra: doi senzori foto de 13 megapixeli si margini subtiţi

Xperia C5 Ultra este supranumit de către Sony „the PROselfie smartphone”, integrând nu unul, ci doi senzori de 13 megapixeli (cu obiectiv supra-angular de 22mm). Acesta este construit în jurul unul display IPS de 6” cu margini foarte subţiri cu rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli) şi dispune de tehnologia Mobile BRAVIA Engine 2. Fiind un smartphone de dimeniuni mari, a fost inclusă şi o funcţie pentru operare cu o singură mână, iar marginea din aluminiu asigură un design robust. Acesta ascunde sub carcasă un procesor octa-core pe 64 biţi la 1,7 GHz, 2 GB memorie Ram, conexiune de date 4G şi promite două zile de autonomie la utilizare normală.

Sony Xperia M5: Filmări 4K, procesor octa-core şi rezistenţă la apă

Xperia M5 în schimb moşteneşte de la seria Z rezistenţa la apă, Sony încadrând acest model în categoria „super mid-range”. Senzorul foto de 21,5 megapixeli de pe spate pare să fie atracţia principală, acesta fiind compatibil cu tehnologia Clear Image Zoom, care măreşte subiectu de cinci ori fără a degrada calitatea. De asemenea, acesta dispune de un sistem de focalizare rapidă de tip hibrid şi de capabilităţi de înregistrare video în rezoluţie 4K. Senzorul de 13 megapixeli pe partea din faţă este dedicat amatorilor de selfie-uri şi oferă un unghi larg pentru fotografiile de grup. Display-ul de 5” Full HD este de asemenea compatibil cu standardul Mobile BRAVIA Engine 2. Xperia M5 integrează un procesor octa-core MediaTek Helio X10 la 2.0 GHz, 3 GB memorie RAM, conexiune de date 4G şi un acumulator de 2.600 mAh.

Cele două smartphone-uri oferă suport pentru card-uri MicroSD de până la 200 GB şi vor veni în variante single şi dual-SIM. Acestea vor ajunge în magazine spre sfârşitul lunii august, preţurile urmând a fi comunicate pentru fiecare piaţă în parte.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult