Sony Xperia 20, succesorul lui Xperia X10 lansat în luna februarie, apare în randări oficiale

17.05.2019
Sony Xperia 20, succesorul lui Xperia X10 lansat în luna februarie, apare în randări oficiale

Aşteptat să fie tot un model mid-range, Xperia 20 păstrează designul cu carcasă înaltă, nu prea apreciat la actualul Xperia 10.

În randările foarte detaliate, ce par a fi generate folosind machete originale create de Sony, Xperia 20 apare cu ramă destul groasă lăsată deasupra ecranului, producătorul dorind să evite compromisul folosirii unui ecran decupat sau perforat. Decizia ar putea fi una riscantă pentru Sony, aspectul modern pentru care sunt apreciate produsele smartphone de generaţie recentă fiind obţinut tocmai prin eliminarea aproape totală a ramei lăsate în jurul ecranului.

Potrivit imaginii furnizate, Xperia 20 foloseşte un ecran cu rată de aspect 21:9. Comparat cu actualul Xperia 10, noul model ar putea înlocui carcasa din policarbonat cu o construcţie din sticlă şi metal, menit să confere acestuia un aspect premium. Desigur, din motive de reducere a costurilor, Sony ar putea la fel e bine să folosească un şasiu din plastic cu aspect metalic pe rama laterală, folosind sticla doar pentru spatele telefonului, care în imagini apare perfect plat. Excepţie face doar protuberanţa destul de înaltă lăsată pentru sistemul dual-camera.

Grila pentru difuzor pare reproiectată, iar senzorul de amprente este poziţionat pe lateralul carcasei, unde dublează ca şi tastă Power. Ieşirea pentru căşti a fost păstrată, aceasta fiind poziţionată la partea de sus a ecranului, lăsând conectorul USB-C în locaţia sa tradiţională.

Din păcate, pentru lista cu specificaţii va trebui să aşteptăm noi dezvăluiri. Este posibil ca noul Xperia 20 să primească versiunea îmbunătăţită a chipsetului Snapdragon 630 (636), sau să treacă direct la un chipset din generaţia Snapdragon 7xx.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult