Sony Xperia Z3 Dual, Z1 şi Z Ultra primesc actualizare la Android Lollipop

08.04.2015

Dedicaţia Sony faţă de fanii produselor sale mobile este de lăudat. În ultima perioadă, compania a început să lanseze update-ul la Android 5.0 Lollipop pentru foarte multe dintre dispozitivele sale mai noi şi mai vechi şi nu pare să se oprească prea curând. Cel mai recent val de actualizare vizează câteva dispozitive nu tocmai de ultimă generaţie, cu promisiunea că urmează şi altele în viitorul apropiat.

Săptămâna viitoare, toţi cei care dispun de smartphone-uri Xperia Z3 Dual, Z1, Z1 Compact şi Z Ultra, vor primi actualizarea de software. Aceasta nu numai că aduce noul sistem de operare de la Google, ci oferă şi noua interfaţă Sony, adaptată la noul stil grafic Material Design. Aplicaţiile proprietare Sony sunt acum aliniate cu restul componentelor software, oferind o experienţă mai plăcută, cât şi funcţionalitate nouă.

Următoarele pe lista celor de la Sony sunt modelele T2 Ultra şi C3, iar după acestea vor urma dispozitivele din seria Z: Xperia Z, ZL, ZR şi Tablet Z. Nu există o perioadă de lansare pentru actualizările acestor dispozitive, însă dacă Sony continuă în ritmul acesta, probabil că vom vedea actualizarea pentru T2 şi C3 peste două săptămâni şi cea pentru seria Z peste trei săptămâni.

Între timp, zvonurile despre Xperia Z4, următorul smartphone de top al companiei, încep să dezvăluie detalii despre design-ul şi specificaţiile sale tehnice, cât şi despre software. Se pare că telefonul va integra noul sistem de operare, cât şi noua interfaţă bazată pe Material Design, după cum au confirmat şi cele mai recente fotografii neoficiale cu acesta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult