Sony Xperia Z4/Z3+ Compact listat în benchmark-uri

29.06.2015
Sony Xperia Z4/Z3+ Compact listat în benchmark-uri

Sony a omis să realizeze o versiune „Compact” a lui Xperia Z4 (numit Z3+ în afara Japoniei). Cei în căutarea unui smartphone cu Android puternic de dimensiuni mici vor avea însă în curând un candidat interesant din partea companiei japoneze sub forma lui E5663, dispozitivul care ar putea fi în curând anunţat ca Xperia Z4/Z3+ Compact.

Numărul modelului a fost dezvăluit de aplicaţiile de benchmarking GFXBench şi GeekBench, care au fost folosite pentru testarea terminalului. Acestea au listat inclusiv specificaţiile tehnice ale acestuia, care l-ar putea recomanda drept cel mai puternic smartphone de dimensiuni reduse. Este vorba despre un terminal cu display de 4,6” cu rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli), procesor octa-core pe 64 de biţi MediaTek MT6795 la 1,9 GHz, 3 GB memorie RAM şi 16 GB spaţiu intern de stocare.

Cu asemenea specificaţii, acesta ar putea fi listat printre telefoanele de top ale momentului, însă mărimea display-ului îl recomandă mai degrabă pentru o clasă puţin inferioară. Camerele foto de 21, respectiv 13 megapixeli vor asigura performanţă ridicată şi la acest capitol. Probabil că printre cele mai ieşite din comun funcţii ale acestora se numără capabilitatea de a înregistra material Full HD la 480 de cadre pe secundă, ceva ce doar cele mai recente camere foto dedicate de la Sony pot face în acest moment.

Ultimele două cifre ale modelului, „63”, ar putea sugera că acest model este destinaţ pieţei din India, întrucât aceasta este terminaţia şi în cazul altor terminale lansate în această regiune, însă asta nu înseamnă că presupusul Sony Xperia Z4 Compact nu va ajunge şi în alte ţări. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult