Specificaţii hardware Samsung Galaxy Note10 şi Note10+. Modelul standard va avea ecran 1080p

23.07.2019
Specificaţii hardware Samsung Galaxy Note10 şi Note10+. Modelul standard va avea ecran 1080p

Specificaţiile hardware complete ale modelelor Galaxy Note10 şi Galaxy Note10+ au ajuns pe internet cu două săptămâni înainte de lansarea oficială de pe 7 august. Sursa este publicaţia grecească Techmaniacs, care a oferit astfel de informaţii în trecut, iar dezvăluirile sunt cel puţin interesante. Faţă de Note9 de anul trecut, Note10 în varianta standard ar putea oferi un display cu rezoluţie mai mică, în timp ce Note10+ ar putea fi cel mai mare telefon produs de Samsung până în prezent.

Techmaniacs anunţă faptul că modelul Samsung Galaxy Note10 în variantă standard va beneficia de un display AMOLED de 6,3” în diagonală, cu o rezoluţie Full HD, faţă de cea QHD de anul trecut al modelului Note9. Note10+ în schimb, va integra un display de 6,8” cu rezoluţie QHD+, similară cu cea oferită pe Galaxy S10 şi S10+. Probabil că această decizie a fost făcută pentru a limita consumul de energie, întrucât şi bateriile au fost schimbate.

De exemplu, în timp ce Galaxy Note9 beneficia de un acumulator de 4.000 mAh, care oferea un upgrade semnificativ de autonomie faţă de Note8, în cazul lui Note10 în varianta standard, Samsung va oferi un acumulator de numai 3.500 mAh. O scădere a rezoluţiei va asigura însă o autonomie mai bună în aceste condiţii decât utilizarea unui panou QHD. În schimb, telefonul va fi mult mai uşor decât în trecut, cu o greutate totală de 168 grame, cu 33 de grame mai puţin decât modelul din 2018.

Galaxy Note10+, în schimb, va integra un acumulator de 4.300 mAh cu încărcare rapidă la 45W, faţă de 25W pe modelul standard, cu o greutate de 198 grame. Chiar dacă va beneficia de un corp mai mare şi un display imens, Galaxy Note10+ va fi mai uşor decât Note9. Acest lucru sugearează că Samsung a preferat să facă noile modele mai subţiri, însă sperăm ca această decizie să nu fi afectat alte caracteristici ale telefonului, precum rezistenţa la şocuri şi îndoituri.

Ambele telefoane vor fi echipate Cu Snapdragon 855 Plus în SUA şi China şi cu Exynos 9825 în Europa şi restul lumii, modelul Note10 va porni de la o configuraţie cu 8 GB RAM şi 256 GB stocare, în timp ce Note10+ va porni de la 12 GB RAM şi 256 GB stocare. La capitolul camere foto, ambele vor integra pe spate sisteme triple camera în configuraţii 12 + 12 + 16 megapixeli, cu menţiunea că Note10+ va beneficia şi de un senzor 3D TOF.

Camera din faţă va fi identică pe ambele, fiind integrată într-un orificiu din display, poziţionat central. Camera frontală va primi suport pentru night mode şi live focus, în timp ce noul stylus S-Pen va putea scoate sunete atunci când este folosit pentru scris, pentru a simula un sunet de cariocă. De asemenea, stylus-ul va putea recunoaşte gesturi de mişcare.

A fost elucidat şi misterul butoanelor fizice de pe telefon. Se pare că butonul de Power şi cel pentru Bixby devin unul singur, fiind necesară apăsarea lungă pentru asistentul virtual, asemeni dispozitivelor cu iOS din gama „X”. Este ciudată însă amplasarea acestuia pe partea din stânga, sub butoanele de volum.

Samsung Galaxy Note10 şi Note10+ vor debuta luna viitoare în magazinele de specialitate, cu preţuri de pornire aşteptate de la 1.000 de euro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult