Specificațiile seriei Huawei Nova 11, scăpate pe internet. Primele imagini cu telefoanele

15.04.2023
Specificațiile seriei Huawei Nova 11, scăpate pe internet. Primele imagini cu telefoanele

Seria mid-range superioară de la Huawei, Nova, va primi o nouă serie pentru anul 2023, iar informațiile despre aceasta au scăpat deja pe internet. Telefoanele vor fi prezentate oficial luni, 17 aprilie, însă deja există liste cu specificațiile hardware ale acestora disponibile online, cât și câteva fotografii de presă oficiale care prezintă design-ul capacului de pe spate al variantei de top, Nova 11 Ultra.

Huawei pregătește lansarea Nova 11, chiar de Paște

Huawei Nova 11 „standard” va fi un telefon cu ecran mare, de 6,7” cu panel OLED, protejat cu sticlă Kunlun, așa cum am văzut pe telefoanele companiei din ultimii ani. Acesta va fi singurul model cu ecran plat din serie, variantele Nova 11 Pro și Ultra adoptând ecrane puțin mai mari, cu diagonală de 6,78” și margini curbate. Toate cele trei dispozitive vor integra camere frontale de 60 megapixeli, dar cele două modele superioare vor avea și o cameră frontală secundară, de 8 megapixeli. Ecranul curbat va avea o rezoluție non-standard, de 2.652 x 1.220 pixeli și refresh rate la 120 Hz. Chipset-ul ales pentru această serie este Snapdragon 778G de la Qualcomm, cu modem 4G. Nu este clar dacă varianta inferioară va fi diferită.

La capitolul camere, Nova 11 de bază va folosi un senzor de 50 megapixeli RYYB pentru obiectivul wide la fel ca Nova 10 de anul trecut. Acesta va folosi și un ultrawide de 8 megapixeli cu mod macro și o cameră de adâncime. Modelul Ultra, în schimb va folosi un sistem similar, tot cu 50 megapixeli wide, 8 megapixeli ultrawide și 2 megapixeli adâncime, cu focalizare laser, dar senzorul principal va folosi tehnologia de diafragmă variabilă, întâlnită și pe modelul Mate 50 Pro de anul trecut și pe P60 Pro de anul acesta.

Ultra va integra și conectivitate prin satelit, ceva ce doar flagship-urile ofereau până acum.

Toate cele trei telefoane Nova 11 folosesc baterii de 4.500 mAh, dar încărcarea se face la 66W pe modelul de bază și 100W pe Pro și Ultra. Modelele ce culoare verde din imagini vor avea un capac de piele vegană, iar stocarea va varia de la 128 la 512 GB.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult