Sticla de pe Nexus 6P se sparge fără motiv

09.11.2015
Sticla de pe Nexus 6P se sparge fără motiv

Noul Nexus 6P a ajuns de puţin timp pe piaţă, însă deja există mai mulţi utilizatori nemulţumiţi de calitatea construcţiei noului smartphone. După ce a fost demonstrat în repetate rânduri că telefonul poate fi îndoit cu uşurinţă, în ciuda construcţiei metalice, acum au început să apară noi probleme referitoare la suprafeţele din sticlă de pe ambele părţi ale telefonului.

Mai mulţi utilizatori au raportat faptul că suprafaţa de sticlă de pe spatele mai multor terminale Nexus 6P a început să se spargă. Aparent crăpăturile apar fără ca dispozitivul să fie scăpat pe jos şi fără impact cu alte obiecte. O primă teorie despre motivul problemei este schimbarea bruscă de temperatură. Spatele metalic al dispozitivului se contractă şi se dilată în funcţie de temperatura ambientală, iar o eroare în design ar putea duce la aplicarea de presiune prea mare asupra sticlei.

Un alt utilizator a întâmpinat o problemă similară cu sticla de pe partea frontală a dispozitivului, care protejează display-ul. Ecranul telefonului s-a spart în urma unei călătorii cu avionul. În teorie, toate aceste probleme ar trebui să poată fi acoperite de garanţie, însă va fi greu de demonstrat că telefoanele nu au fost scăpate din mână. Google a îndreptat utilizatorii afectaţi către producătorul dispozitivului, Huawei. În cazul în care alte astfel de cazuri încep să apară, cu siguranţă că va trebui să primim şi o declaraţie oficială din partea uneia dintre companii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult