TCL propune un telefon cu un ecran pliabil care se și rulează

28.03.2021
TCL propune un telefon cu un ecran pliabil care se și rulează

Am văzut până acum telefoane care se pliază în multiple moduri, cât și câteva concepte de smartphone-uri cu ecran rulabil. Cel mai recent, Oppo X 2021, este chiar un concept funcțional, care beneficiază de toate componentele necesare pentru a putea fi folosit zi de zi. TCL tot prezintă tot felul de concepte de astfel de dispozitive, de la modele care se pliază pur și simplu, la modele care se pliază de două ori, asemeni unui ziar. Totuși, compania chineză este acum prima care pare să propună ambele concepte de ecrane flexibile într-un singur dispozitiv: unul care se și pliază, dar se și rulează.

Conceptul TCL propune combinarea a două tipuri de ecran flexibil

TCL a prezentat chiar public conceptele sale de smartphone-uri și tablete cu ecrane pliabile, însă acestea n-au fost niciodată și funcționale. Compania pare să investească ceva eforturi în astfel de concepte, însă momentan nu pare să se grăbească să aducă astfel de dispozitive pe piață. Totuși, explorează tot felul de posibilități: de la telefoane clamshell la telefoane care se pot extinde pe orizontală sau verticală, la adevărate tablete pliabile cu ecrane foarte mari.

Un astfel de dispozitiv ar putea fi și noul său concept, disponibil momentan doar sub formă de schiță. Este vorba despre un dispozitiv de dimensiunile unui smartphone, poate puțin mai gros, care pe laterală are un ecran care se pliază spre partea din spate. Această idee este similară cu cea a modelelor Mate X și Mate Xs de la Huawei. Totuși, ce separă conceptul TCL de altele este faptul că nu doar că acest model se pliază spre spate, dar partea frontală se și rulează. Astfel, poate fi extinsă și mai mult pe orizontală, transformând ecranul pliabil „pătrățos” într-unul mai lat, mai degrabă potrivit pentru consum de clipuri și jocuri video.

tcl

Vorbim totuși despre un simplu concept și nu ne așteptăm să vedem un astfel de dispozitiv de la TCL pe piață în viitorul apropiat. În continuare, compania încă nu a livrat niciun smartphone cu ecran pliabil, iar modelele sale de dispozitive mobile tradiționale sunt în general din gama ieftină. Totuși, nu trebuie să uităm că TCL este o companie care dezvoltă și telefoane sub licență. Este posibil ca toate aceste eforturi ale companiei în domeniul pliabilelor să fie realizate în speranța că va găsi un partener care să ajute la dezvoltarea acestor modele.

Anterior, TCL a lucrat alături de BlackBerry pentru dezvoltarea modelelor KeyONE și KEY2 și încă deține licența Alcatel pentru smartphone-uri.

sursa: CNET

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult