TECNO propune un concept de smartphone cu ecran pliabil care poate fi și extins. VIDEO

21.01.2023

TECNO, producătorul de telefoane mobile din China, care activează în principal în Africa și Asia de Sud, a prezentat un concept de smartphone care combină tehnologia pliabilă și cea rulabilă. Acesta este similar cu ceea ce a prezentat și Samsung la CES 2023 la începutul lunii, însă propune un design mai compact, cu inspirație de la modele precum Galaxy Z Fold, Galaxy Z Flip și conceptele de telefoanele rulabile care nu au fost lansate încă pe piață.

Este greu de crezut că acest telefon de la Tecno ar putea fi dezvoltat cu tehnologia disponibilă în prezent

Conceptul nu are un nume final, însă pare să facă parte din seria de dispozitive flagship din portofoliul TECNO, numită Phantom. Acesta arată ca un dispozitiv similar cu Galaxy Z Fold, da într-un corp ultra-subțire și elegant. Acesta pare să integreze un ecran pliabil la interior, care se prelungește până pe partea din față pe laterală. Pe spate are un ecran mic, similar cu cel de pe spatele telefoanelor Galaxy Z Flip. Acest ecran mic ar fi folosit pentru notificări, oglindă pentru selfie-uri și control rapid al anumitor funcții.

Atunci când deschizi telefonul, ai opțiunea de a folosi ecranul pliabil la dimensiunea lui normală, sau poți să mărești dimensiunea ecranului pe orizontală prin extinderea părții stângi, similar cu ceea ce am văzut la Oppo X 2021 sau conceptul LG Rollable. Doar că sistemul propus de TECNO este diferit, întrucât ecranul nu este rulat într-un sul, ci doar prelungit până pe exterior, unde Galaxy Z Fold are un ecran  separat: acel Cover Screen îngust.

Deși acest concept arată impresionant, este important să reținem că nu este un produs real, și este puțin probabil să fie realizat în viitorul apropiat. Modulele camerei din spate nu sunt deloc ieșite în relief față de corpul subțire al dispozitivului, ceva practic imposibil de realizat cu tehnologia disponibilă în acest moment. De asemenea, mecanismul pliabil ar necesita o tehnologie nouă și combinarea tehnologiei pliabile și extensibile și ar fi o adevărată provocare pentru oricare dintre producătorii de telefoane, darămite pentru TECNO, o companie mică din acest domeniu.

Cert este însă că nu doar TECNO privește către acest viitor posibil. Samsung Display tot dezvoltă diverse soluții de pliere și rulare pentru a permite design-uri din ce în ce mai îndrăznețe în zona de dispozitive mobile. Astfel, chiar dacă acest concept nu este realizabil în prezent, acesta ar putea deveni posibil în următorii câțiva ani, odată cu avansul tehnologic în zona ecranelor.

sursa: Android Aurthority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult