Tehnologia de încărcare Apple MagSafe vine și pe dispozitivele Android

28.11.2023
Tehnologia de încărcare Apple MagSafe vine și pe dispozitivele Android

Apple MagSafe, tehnologia de încărcare wireless bazată pe magneți, este pe cale să își facă debutul și pe telefoanele Android, odată cu lansarea noului standard de încărcare wireless Qi2. Anunțat la CES 2023 în ianuarie, Qi2 este următoarea generație a standardului de încărcare wireless Qi, dezvoltat de Wireless Power Consortium (WPC). Se așteaptă ca telefoanele și încărcătoarele certificate Qi2 să sosească pe piață în decembrie 2023, adică luna viitoare.

Potrivit WPS, Qi2 va include caracteristici similare cu MagSafe, cum ar fi atașarea magnetică a telefonului, încărcare mai rapidă, eficiență sporită și o mai mare comoditate. Primele produse certificate Qi2 sunt programate să apară pe piață în sezonul sărbătorilor, începând cu modelul iPhone 15 de la Apple. Totuși, se așteaptă ca și telefoanele Android să adopte o compatibilitate cu dispotiviul Qi2.

Companii precum Belkin, Mophie, Anker și Aircharge au anunțat deja produse de încărcare cu tehnologia Qi2, iar peste 100 de dispozitive sunt în prezent în testare sau în coada de testare pentru certificare.

Încărcarea Qi2 cuprinde două profiluri: MPP și EPP

Conform WPC, standardul Qi2 cuprinde două profiluri: Magnetic Power Profile (MPP), bazat pe tehnologia MagSafe contribuită de Apple la consorțiu și marcat cu logo-ul Qi2, și Extended Power Profile (EPP), care reprezintă o îmbunătățire a încărcării wireless existente, fără magneți, dar conformă cu standardul Qi2. Noile produse Qi2 EPP vor fi marcate cu logo-ul Qi existent, conform comunicatului de presă WPS de la începutul acestei luni.

Noile încărcătoare wireless vor putea să se atașeze magnetic de dispozitivele Android compatibile, asemănător cu modul în care un încărcător MagSafe se atașează de un iPhone. În plus, cu introducerea atașării magnetice pe telefoanele Android, o gamă de accesorii pentru telefoane bazate pe magneți, care în prezent sunt disponibile pentru modelele iPhone, ar putea fi disponibile și pentru dispozitivele Android. Acestea includ huse compatibile cu MagSafe, portofele magnetice, baterii externe și multe altele.

„Încărcătoarele Qi2 certificate oferă o încărcare mai netedă și mai rapidă, care este mai eficientă din punct de vedere energetic și oferă o interoperabilitate largă”, a declarat Paul Struhsaker, directorul executiv al WPC, în comunicatul de presă. „În plus, atașarea magnetică a Qi2 înseamnă că consumatorii nu vor mai trebui să se lupte să ajusteze poziționarea dispozitivelor lor pentru a asigura o aliniere perfectă între telefon și încărcător.”

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult