Tehnologia MediaTek Pump Express 3.0 încarcă bateria unui smartphone de la 0 la 70% în 20 de minute [VIDEO]

31.05.2016
MediaTek, companie chineză cunoscută pentru chipset-urile pe care le produce, a prezentat la salonul de electronice Computex din Taipei tehnologia Pump Express 3.0, care permite încărcarea unui acumulator de smartphone de la 0 la 70% în doar 20 de minute. Potrivit companiei, dacă telefonul este ţinut la priză doar 5 minute după ce bateria a murit utilizatorul poate beneficia de o oră de convorbiri telefonice. 
 
Citeşte şi: Zenbook 3 este cel mai subţire laptop de la ASUS, însă nu renunţă la procesoarele Core i
 
Pump Express 3.0 reuşeşte să facă acest lucru prin direcţionarea curentului electric de la încărcător direct în baterie, trecând peste circuitul de încărcare intern al telefonului. Acest lucru pare periculos, dar MediaTek susţine că a gândit peste 20 de sisteme de protecţie care previn supraîncălzirea telefonului sau defectarea dispozitivului. 
 
 
Noua tehnologie va fi inclusă în platforma MediaTek Helio P20, care va apărea pe smartphone-uri la sfârşitul acestui an. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult