Mii de telefoane iPhone furate și pagube de milioane dolari la una dintre fabricile Apple

15.12.2020
Mii de telefoane iPhone furate și pagube de milioane dolari la una dintre fabricile Apple

Wistron, un fabricant taiwanez care produce sub contract telefoane iPhone destinate pieței din India, s-a ales cu pagube uriașe și mare parte din producție furată de angajații revoltați de condițiile salariale.

Problemele au apărut la fabrica din Kolar, o regiune mai puțin dezvoltată din India, selectată de fabricantul taiwanez tocmai pentru forța de muncă ieftină. Protestele au izbucnit în weekend, după ce angajatorul ar fi întârziat plata salariilor către angajați. Conflictul de muncă a degenerat rapid în acte de violență, grupuri de angajați decizând să se răzbune distrugând liniile de fabricație și alte bunuri aflate în proprietatea fabricii. Totodată, din depozitele companiei au fost sustrase și mii de telefoane  iPhone.

Potrivit estimărilor comunicate de Wistron, valoarea pagubelor produse depășește suma de 59 milioane dolari. Suma include atât daunele produse fabricii, liniile de asamblare și produsele furate de angajați.

telefoane iPhone

Conform datelor oficiale comunicate de ministrul muncii Shrvram Hebbar, Wistron a apelat la șase subcontractori pentru recrutarea a aproximativ 8900 de angajați la fabrica Kolar. Deși partenerii folosiți au fost plătiți pentru activitatea prestată, Wistron a început să aibă conflicte cu angajații încă de acum trei luni, potrivit guvernului. Ministrul Muncii a condamnat violența, considerând pierderile companiei „inacceptabile”.

telefoane iPhone

Ministrul industriilor, Jagadish Shettar, explică actele de violență prin comunicarea greșită între cele trei părți vizate: Wistron, subcontractori și angajații. „Ceea ce auzim este că Wistron a efectuat plăți către subcontractori, cei din urmă întârziind plățile către angajați. Acest lucru este verificat. ”

Poliția Kolar investighează dacă nu cumva violențele au fost a fost încurajate sau planificate ca acte intenționate de distrugere a bunurilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult