Telefoanele cu Android vor primi 4 ani de actualizări de sistem, spun Google și Qualcomm

17.12.2020
Telefoanele cu Android vor primi 4 ani de actualizări de sistem, spun Google și Qualcomm

S-ar putea ca în viitor avantajul dispozitivelor mobile Apple să se micșoreze, dacă Google și Qualcomm reușesc să convingă producătorii de dispozitive să se alinieze la Project Treble. Cele două companii doresc să extindă perioada de suport software de acum înainte la patru ani pentru fiecare procesor în parte, asigurând astfel că actualizările de securitate vor ajunge la utilizatori în timp util.

Patru ani de update-uri pentru utilizatorii de telefoane cu Snapdragon 888

Anterior, majoritatea companiilor ofereau doi sau maximum trei ani de actualizări de securitate pe dispozitivele lor. Asta pentru că de multe ori, procesoarele pe care le folosesc nu mai primesc actualizări din partea producătorilor, ceea ce înseamnă că pot aduce actualizări de funcționalitate de multe ori, dar nu și de securitate.

Project Treble, pornit de Google în urmă cu doar câțiva ani, dorește să aducă pe smartphone-urile cu Android actualizări mai rapide, oferind producătorilor de telefoane niște instrumente mai eficiente pentru a adapta software-ul la dispozitivele lor. Acum, alături de Qualcomm, compania spune că ne putem aștepta la actualizări pentru patru ani pe dispozitivele echipate cu noile chipset-uri ale producătorului american.

„De acum înainte, toate platformele mobile de la Qualcomm care beneficiază de principiul „no-retroactivity” vor primi patru ani de actualizări pentru sistemul de operare Android OS și patru ani de actualizări de securitate. Toți clienții Qualcomm vor putea să beneficieze de această stabilitate pentru a scădea și mai mult costurile upgrade-urilor dar și lansările noi, cât și să ofere suport pentru dispozitivele lor pentru perioade mai lungi de timp.”, au declarat reprezentanții Google.

Reprezentanții Qualcomm au adăugat că Snapdragon 888 este primul procesor care va beneficia de pe urma acestei inițiative:

„Qualcomm Technologies va oferi suport pentru patru versiuni Android OS și patru ani de actualizări de software pentru toate platformele Snapdragon care folosesc îmbunătățiri Project Treble, începând cu noul Snapdragon 888. Aceste inițiative sunt realizate pentru a permite upgrade-uri mai rapide de Android OS, cu mai puține resurse și un ciclu de viață previzibil al softaware-ului pentru dispozitive bazate pe Snapdragon, lucruri care vor asigura că mai mulți clienți de dispozitive cu Snapdragon rulează cel mai recent sistem de operare Android.”

Din păcate, doar dispozitivele care se lansează de acum înainte vor beneficia de actualizări extinse.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult