Telefoanele din noua generaţie iPhone vor avea cititor de amprente

30.07.2013
Telefoanele din noua generaţie iPhone vor avea cititor de amprente

După ce fanii Samsung au descoperit în configuraţia telefonului Galaxy S3 indicii care anunţă posibila includere a unui cititor de amprente pentru generaţiile viitoare de telefoane Galaxy, funcţia a fost confirmată şi pentru sistemul iOS 7, rezervat pentru tablete şi telefoane Apple.

Telefoanele din noua generaţie iPhone vor avea cititor de amprente

Descoperirea directorului „BiometricKitUI” printre fişierele sistemului iOS 7 confirmă intenţiile exprimate încă din anul 2012, când Appe a înaintat un brevet în care este descris un sistem de autentificare ce presupune folosirea amprentelor. Acesta ar urma să fie implementat atât pentru meniul de blocare a ecranului, cât şi în cadrul aplicaţiilor de comerţ electronic, ca etapă suplimentară în procesul de autorizare a tranzacţiilor.

Directorul BiometricKitUI

Potrivit descrierii lăsate în fişierele de configurare iOS 7, senzorul biometric va fi integrat chiar în butonul Home, care va putea citi amprentele utilizatorului în urma unei simple atingeri. Teoretic, în acest mod vom putea debloca ecranul alunecând degetul peste tasta Home şi bloca accesul la detectarea amprentei unei persoane străine.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult