Telefoanele din seria iPhone 15 s-ar putea defecta dacă sunt încărcate wireless în automobilele BMW

30.10.2023
Telefoanele din seria iPhone 15 s-ar putea defecta dacă sunt încărcate wireless în automobilele BMW

Apple recunoaște că telefoanele din seria iPhone 15 se pot defecta dacă sunt încărcate la un încărcător wireless din automobilele BMW.

Apple întâmpină o altă problemă cu noua serie de telefoane iPhone. Dispozitivele iPhone 15 care au fost încărcate prin inducție cu ajutorul unui încărcător wireless dintr-un automobil BMW s-ar putea defecta.

Problema apare imediat după încărcarea telefonului prin inducție cu ajutorul încărcătorului wireless instalat la bordul anumitor modele BMW de generație recentă. Nu la fel de frecvent, dar incidente similare sunt raportate și de posesorii altor modele de autoturisme prevăzute cu opțiune de încărcare wireless a telefonului mobil. Cert este că problema pare să fie una a telefonului și nu a dispozitivelor de încărcare wireless, posesorii iPhone 15 fiind încurajați să evite încărcarea wireless a telefonului folosind altceva decât accesorii Apple originale.

Compania ar fi recunoscut deja problema, iar aceasta pare că afectează toate modelele din noua serie: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max. Potrivit documentului redactat pentru uz intern, simptomele manifestate prin dezactivarea temporară a capabilităților NFC sunt declanșate la folosirea anumitor adaptoare pentru încărcare wireless, prevăzute din fabrică în echiparea autoturismelor BMW sau de la alți producători auto.

Apple a spus că problema va fi rezolvată într-o actualizare de software care va avea loc la sfârșitul acestui an. Având în vedere că nota a fost publicată la câteva ore după ce iOS 17.1 a fost lansat, se pare că actualizarea va necesita un patch ulterior, cum ar fi iOS 17.1.1 sau iOS 17.2. Între timp, Apple îi sfătuiește pe clienții afectați să nu mai folosească încărcarea wireless în mașină.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult