Telefoanele Honor 50 vor fi echipate cu servicii Google

24.05.2021
Telefoanele Honor 50 vor fi echipate cu servicii Google

Honor a confirmat că va lansa în curând smartphone-uri din gama Honor 50 echipate cu servicii Google. Compania a făcut anunțul doar pe jumătate, fără să trimită un comunicat oficial sau să spună explicit despre care dispozitive va fi vorba, însă informația vine de pe contul oficial de Twitter al diviziei din Germania. Se pare că reinstaurarea parteneriatelor cu alte companii din SUA precum Qualcomm au fost doar începutul, iar Google poate acum să ofere software-ul său către Honor fără restricții.

Honor reinstaurează parteneriatul cu Google

Vestea că operațiunile companiei Huawei sunt blocate de SUA a venit chiar în ziua lansării seriei Honor 20, în urmă cu aproape fix doi ani. La momentul respectiv, Honor ținea un eveniment oficial de lansare în Londra, iar respectivele dispozitive nu au mai fost lansate conform planului inițial. Seria Honor 20 nici nu a mai ajuns în multe țări din Europa. De altfel, în România, un singur model din gama Honor 20 a ajuns în mod oficial, cu branding Huawei. Acesta s-a numit Huawei Nova 5T și a fost totodată ultimul telefon nou de la Huawei echipat cu servicii Google din fabrică lansat în Europa.

Următoarea serie de smartphone-uri de la Honor este Honor 50, pentru care a fost deja confirmată utilizarea chipset-ului Snapdragon 778, anunțat oficial săptămâna trecută. Aceste dispozitive ar urma să beneficieze de serviciile Google, conform Honor Germania. Nu este clar însă dacă Honor va continua să folosească interfața Magic UI, alternativa sa la EMUI de la Huawei, sau dacă va dezvolta un software complet nou.

Alături de seria Honor 50, compania formată din fosta divizie Huawei a anunțat și faptul că lucrează la dezvoltarea unei noi serii de dispozitive high-end în seria Honor Magic. Aceste telefoane vor fi echipate cu procesoare de top de la Qualcomm, Snapdragon 888.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult