E oficial: Telefoanele OnePlus vor veni la pachet cu bloatware de la Facebook

06.08.2020
E oficial: Telefoanele OnePlus vor veni la pachet cu bloatware de la Facebook
Foto: Profimedia Images

Telefoanele OnePlus au fost lăudate deseori pentru sistemul de operare aerisit și curat pe care îl rulează, dar acest lucru se va schimba.

Pe ultimele sale modele de telefoane, inclusiv Nord, compania chineză a preinstalat aplicații și servicii de la Facebook, printre care unele care nu pot fi eliminate complet, transmite 9to5Google.


Aplicațiile care vin încărcate pe telefoane sunt Facebook, Messenger și Instagram. OnePlus a confirmat pentru publicația Android Police că are un parteneriat cu Facebook prin care include pe dispozitivele sale Facebook App Installer, Facebook Services și Facebook App Manager.

Parteneriatul dintre OnePlus și Facebook va continua și pe noile modele

Compania susține că în acest mod, integrate în sistemul de operare, aplicații precum Facebook și Messenger consumă mai puțină baterie decât dacă ar fi instalate din Google Play sau dintr-o altă sursă.

Citește și: Când va prezenta OnePlus sistemul de operare OxygenOS 11, bazat pe Android 11

Dacă aplicațiile pot fi dezinstalate, serviciile Facebook rămân pe telefoanele OnePlus și pot fi doar dezactivate.

Compania va continua parteneriatul și pe modelele viitoare de telefoane, în Europa, America de Nord și India.

Actualizările pentru aplicațiile Facebook vin, pe telefoanele OnePlus care le au preinstalate, prin intermediul serviciilor respective, nu prin Play Store.

Unii utilizatori au observat că serviciile Facebook consumă date mobile chiar și atunci când sunt oprite, dovadă a faptului că transmit informații către companie.

Parteneriatul reprezintă o sursă suplimentară de venituri pentru compania chineză, după o perioadă nu foarte bună, cauzată de faptul că s-a concentrat pe modele scumpe de telefoane. Anul trecut, Google a vândut mai multe smartphone-uri Pixel decât marca asiatică, potrivit firmei de cercetare a pieței IDC.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult