Telefoanele Pixel 6 nu se încarcă la 30W, așa cum susține Google

07.10.2021
Telefoanele Pixel 6 nu se încarcă la 30W, așa cum susține Google

Google a anunțat la lansarea Pixel 6 că telefoanele din noua serie pot fi încărcate rapid la putere de 30W, însă testele realizate de Android Authority au scos la iveală faptul că telefonul nu atinge această putere niciodată, testele fiind realizate cu diverse încărcătoare. Astfel, încărcarea durează mai mult decât ar fi trebuit, iar viteza de încărcare nu este constantă, media pe parcursul unui ciclu de încărcare complet fiind cam de 13W.

Teste independente demonstrează că Pixel 6 nu se încarcă atât de repede pe cât ar trebui

Conform Android Authority, care a testat încărcarea Pixel 6 cu încărcătorul oficial Google de 30W, care se cumpără separat, alături de alte trei modele: Anker Nano II, Samsung Travel Adapter de 45W și Elecjet X21 Pro, Pixel 6 nu depășește niciodată puterea de 22W la încărcare rapidă. De altfel, testele demonstrează o performanță similară Pixel 6 și pe Pixel 6 Pro, în orice combinație de smartphone, cablu USB-C și adaptor de priză.

Încărcarea pentru Pixel 6 Pro, cu baterie de 5.000 mAh cu oricare dintre încărcătoare durează aproximativ 111 minute pentru 0-100, cu funcțiile Adaptive Charging și Adaptive Battery, care ar putea afecta încărcarea, oprite. În comparație Pixel 5, cu încărcare la 18W și capacitate de 4.080 mAh, se încarcă în 87 minute. Interesant este faptul că un încărcător de 18W folosit pentru Pixel 6 Pro se încarcă complet cu doar 10 minute mai încet: 121 minute.

Se pare că Google încarcă la viteză mare până pe la 50%, după care treptat începe să scadă la 15W, 12W și apoi din ce în ce mai puțină putere, până pe la 5W și chiar 2,5W spre final. Iar acest comportament nu pare să fie condiționat de temperatura telefoanelor, întrucât pe parcursul încărcării nu acesta nu a depășit 35 de grade.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult