Cât costă, de fapt, cel mai ieftin telefon din magazinele Digi RCS & RDS

13.05.2020
Cât costă, de fapt, cel mai ieftin telefon din magazinele Digi RCS & RDS

Prețul influențează foarte mult alegerea unui telefon. Totuși, atunci când vine vorba despre smartphone-uri, probabil telefonul cel mai ieftin nu este tocmai o alegere foarte bună. Rețeaua telecom Digi ne-a obișnuit cu cele mai mici prețuri de pe piață, oferind trafic de internet mult la numai 2 sau 3 euro, în timp ce de multe ori telefoanele cumpărate de la acest operator pot fi luate cu avans zero și cu plată lunară pe factură a ratei. Iată care este cel mai ieftin telefon pe care îl poți cumpăra de la Digi România și de ce nu ar trebui să faci asta.

Care este cel mai ieftin telefon de la Digi România

Pentru a găsi cel mai ieftin telefon de la Digi nu este deloc greu. Tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul companiei, să accesezi secțiunea „Telefoane” și să ordonezi lista crescător, de la cel mai ieftin la cel mai scump. La momentul redactării acestui articol, cel mai ieftin telefon de la Digi este Allview M9, un feature phone produs de celebra companie românească, care are un preț de numai 139 de lei alături de un abonament Digi Mobil Optim de 2, 3 sau 5 euro pe lună.

Allview M9 este un telefon de bază butoane. Acesta integrează un afișaj de 2,4” cu rezoluție 320 x 240 pixeli, are 128 MB stocare internă și o cameră foto de 13 megapixeli. De asemenea, are un acumulator de 800 mAh și o greutate de 84 de grame. Unul dintre avantajele sale este că oferă funcționalitate dual-SIM. Slot-ul SIM 1 este compatibil cu rețele 3G și 4G, în timp ce slotul SIM 2 vine doar cu conectivitate 2G.

telefon ieftin digi allview m9

De ce nu ar trebui să cumperi un astfel de telefon în 2020? În primul rând pentru că este util doar pentru convorbiri telefonice. Chiar dacă are o conexiune de date, acest telefon este practic inutil pentru conectarea la internet. Nici pentru tastarea de mesaje nu este tocmai potrivit, având în vedere tastatura fizica alfanumerică, iar majoritatea utilizatorilor de telefoane folosesc acum aplicații precum Facebook Messenger și WhatsApp pentru a ține legătura cu prietenii și familia.

Ce ar trebui să alegi în schimb

Recomandarea noastră ar fi să optați totuși pentru un smartphone din oferta Digi România, dacă vreți neapărat un telefon de la acest operator. Iar dacă prețul este într-adevăr atât de important, cel mai ieftin telefon inteligent al companiei este modelul Digi C2, un smartphone cu branding propriu, echipat cu procesor quad-core MediaTek A22, 3 GB RAM, 32 GB stocare și sistem de operare Android. Acesta vine cu baterie de 3.200 mAh, cameră duală pe spate (8 MP + VGA) și un ecran de 6,1” cu rezoluție HD+.

digi c2

Prețul lui Digi C2 poate varia între 290 de lei alături de un abonament Digi Mobil Avantaj 5 și 399 lei alături de un abonament Digi Mobil Optim 3. Există și opțiunea de a plăti telefonul în rate de 30 sau 33 de lei pe lună, în funcție de tipul de serviciu ales: abonament sau pre-paid.

Dacă vreți un telefon ieftin de la un brand mai recunoscut, următorul în ofertă este Nokia 2.2, un model cu procesor quad-core și ecran de 5,71” cu 2 GB RAM și 16 GB stocare. Acesta pornește de la 449 lei alături de unul dintre abonamentele Digi.

nokia 2.2

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult