Telefonul mobil, folosit pentru realizarea unui film de lung metraj

02.12.2011
Telefonul mobil, folosit pentru realizarea unui film de lung metraj

Un film de la Hollywood necesită de obicei un buget de multe milioane de dolari. Sunt însă cineaşti pentru care arta nu depinde de bugetul alocat. Printre altele, ei detestă şi influenţa pe care o au studiourile foarte bogate din Statele Unite. Aşa se face că un regizor şi echipa sa au decis să folosească un telefon mobil pe post de cameră video pentru filmarea unui lung metraj.

Telefonul mobil, la căpătul unui obiectiv cinematografic

A realiza un clip video cu un smartphone nu este o noutate, însă filmarea unui lung metraj este foarte complexă şi dificilă. Şi mai importantă a fost alegerea modelului. Cum totul s-a petrecut în Statele Unite, ne mirăm că smartphone-ul ales nu a fost un model produs de Apple. Telefonul pe care-l vedeţi în imagini este un Nokia N8. Performanţele camerei sale sunt binecunoscute şi tind să cred că la vremea respectivă a fost alegere foarte bună.

În clipul de aici puteţi vedea felul în care a fost folosit telefonul mobil pentru filmări şi o parte din instalaţiile la care a fost ataşat. De asemenea, puţeţi viziona primele cinci minute ale filmului. Acesta este puţin ciudat, însă la ce altceva te puteai aştepta de un regizor care filmează un lung metraj cu telefonul mobil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News