Telefonul pliabil de la Huawei are ecrane mai mari decât cel de la Samsung

19.11.2018
Telefonul pliabil de la Huawei are ecrane mai mari decât cel de la Samsung

Cu FlexPai anunţat şi aproape gata de lansare în luna decembrie şi cu noul smartphone pliabil de la Samsung deja prezentat într-o manieră oficială, modelul din această gamă de la Huawei rămâne una dintre cele mai mari enigme. În ciuda faptului că Huawei nu a vorbit decât fugitiv în public despre un smartphone pliabil, se pare că planurile sale sunt să lanseze un astfel de model cam în acelaşi timp cu Samsung, iar Coreea de Sud pare să fie una dintre primele ţări care vor primi acest dispozitiv.

Conform Etnews, publicaţie sud coreeană, Huawei pregăteşte deja lansarea primului său smartphone pliabil pentru prima jumătate a anului 2019. În aceeaşi perioadă ar trebui să vedem şi smartphone-ul pliabil de la Samsung, însă Huawei nu a prezentat nimic despre hardware-ul său pentru această gamă de dispozitive până acum. Informaţiile disponibile în acest moment sugerează însă că dispozitivul de la Samsung ar putea fi deja depăşit de rivalul său din China.

Telefonul pliabil de la Huawei ar putea fi unul dintre primele modele de pe piaţă cu modem 5G, acesta fiind şi principalul motiv pentru care Coreea de Sud a fost aleasă pentru debut. În prima jumătate a anului 2019, Coreea de Sud va fi prima ţară care va beneficia de o reţea 5G funcţională.

Telefonul a fost deja prezentat operatorilor, iar cei care l-au văzut au fost impresionaţi de nivelul avansat de dezvoltare în care se află acest model. În timp ce FlexPai pare să fie grăbit pe piaţă pentru a „fura startul” acestui segment, iar Samsung nu a prezentat decât un dispozitiv foarte bine ascuns sub o carcasă mare şi butucănoasă, dispozitivul Huawei ar părea că este complet funcţional. Acesta va beneficia însă de display-uri mai mari decât cele de pe dispozitivul Samsung cu ecran Infinity-Flex.

Ecranul exterior beneficiază de o diagonală de 5”, în timp ce display-ul flexibil de la interior măsoară 8” în diagonală, cu aproape 1” mai mult decât modelul Samsung de 7,3”. Panourile OLED sunt realizate de BOE, producătorul chinez care a livrat şi panoul din Huawei Mate 20 Pro. Cu siguranţă, chipset-ul noului smartphone pliabil Huawei va fi un nou model Kirin, probabil modelul 990 care se zvoneşte că va fi un upgrade mai mic la capitolul performanţă şi eficienţă în consum faţă de 980, însă care va fi primul cu suport pentru modemuri 5G.

Debutul telefonului plabil de la Huawei este aşteptat la MWC 2019, iar lansarea la scurt timp după, în perioada aprilie-iunie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult