Tim Cook spune că iPhone X nu este un telefon scump

20.09.2017
Tim Cook spune că iPhone X nu este un telefon scump

Discuţiile despre iPhone X în mediul online nu sunt concentrate atât de mult pe funcţiile telefonului sau noul design cu „breton”, cât sunt strâns legate de preţul pe care Apple îl cere la raft: 1.000 de dolari. Se pare însă că pentru Tim Cook, CEO-ul companiei; acest preţ este nu doar complet justificat, însă i se pare că este destul de mic, având în  vedere ce oferă şi faptul că poate fi achiziţionat la un preţ mai mic în anumite condiţii.

Cook a oferit un interviu pentru emisiunea Good Morning America, unde a dezvăluit părerea lui despre preţul noului iPhone X. Acesta a declarat că pentru tehnologia oferită, acest preţ este chiar mic. Mulţi dintre viitorii posesori de iPhone X nu vor plăti preţul integral pentru telefon, întrucât mulţi vor vinde sau vor folosi telefoanele pe care le au acum în programe buy-back, în timp ce operatorii vor subvenţiona costul şi vor oferi alte tipuri de discount-uri odată ce telefonul ajunge în magazine.

Nu în ultimul rând, Cook menţionează faptul că iPhone X va fi un telefon pe care utilizatorii îl vor folosi pentru multă vreme de acum înainte, deci acesta este echipat cu hardware destul de puternic care să ofere posibilitatea de a îndeplini sarcini din ce în ce mai complexe.

 

Este greu de crezut însă că reducerile, discount-urile preferenţiale, programele de buyback şi subvenţionările de la operatori vor duce la un preţ cu mult mai mic decât cel pe care Apple îl cere în magazinele sale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult