Trendforce: Apple ar putea urca pe locul 1 pe piața de smartphone-uri în trimestrul 4

01.12.2021
Trendforce: Apple ar putea urca pe locul 1 pe piața de smartphone-uri în trimestrul 4

Lansarea seriei iPhone 13 a reprezentat un mare succes pentru Apple, compania făcând cu greu față comenzilor în majoritatea piețelor din lume. Pentru o scurtă perioadă, compania a urcat chiar și pe locul întâi în vânzări în China, o piață unde tradițional producătorii locali sunt în topul clasamentului. Se pare însă că pentru finalul de an, Apple are șansa să întreacă chiar și Samsung, liderul pieței de smartphone-uri din ultimii ani.

Apple ar putea întrece Samsung în vânzări de smartphone-uri la nivel global

Conform proiecțiilor de vânzări realizate de analiștii Trendforce, Apple ar putea termina trimestrul al patrulea din 2021 cu vânzări peste cele ale Samsung. Desigur, este vorba doar despre vânzările din ultimele trei luni ale anului (octombrie, noiembrie și decembrie), nu de vânzările pe tot anul. Desigur, acesta este sezonul sărbătorilor, o perioadă în care clienții cumpără mai mult față de alte perioade din an.

Raportul Trendforce spune că Apple ar putea termina pe locul întâi cu 23,2% din piața de smartphone-uri la nivel global. Samsung ar putea fi pe locul al doilea cu 19,4%, în timp ce Oppo, Xiaomi și Vivo ar ocupa următoarele trei locuri.

apple samsung trendforce q42021

În prezent, pentru trimestrul al treilea, Apple ocupă locul 2, cu 15,9% din piață, în timp ce Samsung este pe locul întâi cu 21,2%. Oppo, Xiaomi și Vivo sunt pe aceleași poziții 3-4-5.

Motivul pentru care Apple ar putea întrece Samsung ține atât de cererea crescută din această perioadă, dar și de lipsa componentelor la nivel global. Apple a reușit să își asigure stocuri de componente mai eficient decât alte companii, iar acum încep să se vadă problemele. Se pare că există o adevărată „secetă” de modem-uri 4G, procesoare cu 5G din gama mid-range, cât și de cipuri pentru controlul ecranelor.

Cel mai probabil, Samsung va termina anul 2021 tot în rolul de lider, însă la o distanță mai mică decât era anul trecut în fața concurenților precum Apple și Xiaomi.

sursa: Trendforce

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult