Un cunoscut producător de smartphone-uri cu Android a anunţat că nu va renunţa curând la jack-ul de 3,5 mm

04.01.2017
Un cunoscut producător de smartphone-uri cu Android a anunţat că nu va renunţa curând la jack-ul de 3,5 mm

Sony Mobile a anunţat că nu va renunţa la jack-ul audio de 3,5 mm pe următoarele sale modele de smartphone-uri. Declaraţia a fost făcută în timpul unei conferinţe de presă care a avut loc în Japonia luna trecută.

După ce Apple a avut „curajul” să nu mai includă portul în seria iPhone 7, alţi producători au urmat exemplul companiei americane.

Audio este o parte importantă din smartphone-urile Sony, după cum am subliniat şi în review-ul recent făcut la Xperia XZ. De aceea, compania vrea să se asigure că funcţiile audio bogate de pe smartphone-urile sale high-end pot fi folosite cu cele mai bune căşti disponibile pe piaţă. Multe dintre aceste modele au fir şi mufă de 2,5 mm.  

Sony consideră că renunţarea la jack-ul audio nu va îmbunătăţi experienţa de utilizare a utilizatorilor, deoarece aceştia vor trebui să care la ei adaptoare suplimentare pentru căştile pe care le au deja. 

Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult