Un iPhone 15 Pro a început să încarce o baterie externă când a fost conectat prin USB-C

Un iPhone 15 Pro a început să încarce o baterie externă când a fost conectat prin USB-C

Un iPhone 15 Pro conectat la portul USB-C al unei baterii externe a început să o încarce pe cea din urmă. În mod evident, procesul ar trebui să fie invers, de la bateria externă la iPhone. Apple nu a adresat încă problema, dar producătorul bateriei are o soluție provizorie.

După ce utilizatorul de Reddit u/Utah_Golf  și-a conectat telefonul iPhone 15 Pro la o baterie externă Anker, a observat că acel iPhone 15 Pro încărca bateria externă. Anker precizează că utilizatorul ar trebui să își încarce iPhone-ul de la portul USB-A în loc de USB-C al bateriei externe, transmite Wccftech.

I plugged my iPhone 15 pro into this brand new Anker power band and the power bank is drawing power from the iPhone. How do I switch it to provide power to the iPhone?
byu/Utah_Golf iniPhone15Pro

E încă neclar dacă Apple a rezolvat problema asta cu ultima actualizare a iOS 17 (LINK ȘTIRE IOS 17). Modelele iPhone 15 Pro au capacitatea de încărcare inversă cu fir, fiind posibil să folosești iPhone 15 Pro-ul pe post de baterie externă pentru un alt iPhone. Prin conectarea a două modele de iPhone 15 Pro via USB-C unul cu celălalt, iPhone-ul cu procentajul mai mare de baterie va deveni „donatorul”, în timp ce iPhone-ul cu un procentaj mai mic de baterie va fi beneficiarul. Numai din acest motiv, bateria externă ar fi trebuit să încarce iPhone 15 Pro-ul în loc să primească ea însăși energie.

Au existat și cazuri în care iPhone 15 Pro ar fi încărcat iPad Pro, la fel de neintenționat — problema rezolvându-se foarte ciudat prin simpla inversare a conectorilor aceluiași cablu. Apple trebuie să rezolve problema cu o actualizare de software la iOS pentru ca energia să circule în sensul corect. Funcția de încărcare inversă a fost concepută pentru a încărca produse mai mici, ca Apple Watch, AirPods și alte iPhone-uri. Atunci când 15 Pro-ul ia contact pe fir cu dispozitive cu mai multă baterie, ar trebui să i se permită doar să primească energie. Apple ar putea interveni și schimba modul în care iPhone 15 Pro detectează dispozitivele – o bancă de alimentare, de exemplu, ar trebui să încarce dispozitivul.

Seria iPhone 15 este prima care renunță la portul proprietar Lightning în favoarea alternativei universale USB-C. iPhone 14 rămâne astfel ultimul dispozitiv din portofoliul Apple care încă folosește Lightning pentru încărcare și transfer date. Odată cu această tranziție, accesorii precum AirPods, sau tastaturile și mouse-urile din gama Magic vor renunța probabil la Lightning, versiunile deja achiziționate de fanii Apple rămânând incompatibile cu noul iPhone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News