Un iPhone a fost „pescuit” dintr-un lac înghețat în stare de funcționare după o lună. VIDEO

26.03.2021
Un iPhone a fost „pescuit” dintr-un lac înghețat în stare de funcționare după o lună. VIDEO

Este cumva ciudat faptul că Apple nu oferă garanție pentru rezistența la apă a dispozitivelor sale, întrucât din ce în ce mai mulți utilizatori descoperă că acea certificare IP68 își depășește destul de des specificațiile oficiale. Chiar dacă modelele iPhone sunt prezentate drept rezistente la apă timp de jumătate de oră la 2 sau 4 metri adâncime, se pare că acestea reușesc să reziste mai mult în anumite condiții. De exemplu, un iPhone 11 Pro a fost recuperat în stare de funcționare după o lună sub apa înghețată dintr-un lac.

Apple promite doar 30 de minute de rezistență la apă pe generația iPhone 11

Angie Carriere din Waskesiu Lake, Saskatchewan (Canada) își serba ziua de naștere alături de familie și prieteni pe un lac înghețat, în timp ce pescuia la copcă. Totuși, o secundă de neatenție atunci când vântul a început să bată mai tare a dus la alunecarea telefonului în copcă, sub apa înghețată. Desigur, nu Angie Carriere se mai aștepta să își găsească vreodată telefonul, iar cel mai mult regreta fotografiile realizate în ultimele ore de la petrecerea zilei de naștere.

Totuși, aceasta a hotărât să nu cedeze și s-a întors în acea zonă de câteva ori pe parcursul a 30 de zile pentru a căuta telefonul. Din fericire, eforturile sale au fost de succes, iar o lună mai târziu, folosind un detector de pești electronic și o undiță cu un magnet la capăt, a reușit să „pescuiască” telefonul pierdut de pe fundul lacului. Adevărata surprindere a fost însă că acesta funcționează în continuare perfect. Odată ce telefonul a fost conectat la curent, acesta s-a pornit și nu pare să fi fost afectat negativ de luna de expunere la apă.

Proprietara telefonului s-a bucurat că l-a recuperat alături de toate datele și că nu trebuie să meargă acum cu telefonul într-un service pentru o operațiune costisitoare de recuperare a datelor sau pentru alte reparații.

Este posibil însă ca pe viitor, dacă apar alte probleme, telefonul să nu mai beneficieze de servicii de service de la Apple pe baza garanției, întrucât chiar dacă expunerea la apă nu a afectat negativ dispozitivul, apa ar fi putut pătrunde în anumite zone ale carcasei, iar telefoanele includ indicatori de umiditate la interior.

sursa: CTV News

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult