Un iPhone 11 în stare de funcționare a fost recuperat de pe fundul unui lac după 6 luni. VIDEO

08.03.2021
Un iPhone 11 în stare de funcționare a fost recuperat de pe fundul unui lac după 6 luni. VIDEO

Apple a introdus rezistența la apă pe modelele iPhone foarte târziu față de restul pieței. Totuși, compania a demonstrat de-a lungul timpului că ia în serios această capabilitate, oferind pe seria iPhone 12 Pro cea mai avansată protecție din piață, cu rezistență la adâncime dublă. Totuși, nici modelele obișnuite nu sunt foarte departe. Chiar dacă telefoanele sunt garantate doar pentru rezistență jumătate de oră la adâncime de doi metri, un iPhone 11 a fost recuperat în stare funcțională de pe fundul unui lac după cinci luni.

Un iPhone 11 care a stat jumătate de an sub apă a fost returnat proprietarei care l-a pierdut

Un telefon iPhone 11 a fost găsit pe fundul unui lac în Canada, de un cuplu care face scufundări. Clayton și Heather Helkenberg obișnuiesc să facă caute pe fundul lacului Harrison din British Columbia obiecte pierdute, însă de obicei acestea, în special electronicele, nu sunt în stare funcțională. De altfel, unele sunt foarte vechi. În cadrul acestei expediții au găsit de exemplu un și telefon cu clapetă, care probabil că se afla acolo de mult timp.

Totuși, a fost surprinzător faptul că modelul iPhone 11 găsit pe fundul lacului a putut fi încărcat și era în continuare funcțional. Telefonul fusese pierdut de Fatemeh Ghodsi încă din luna septembrie de anul trecut, când i-a căzut din mână din barcă după ce și-a pierdut echilibrul. Soții Helkenberg au reușit să o contacteze pe Ghodsi și să îi returneze telefonul, după ce aceasta nu mai își făcea speranțe că îl va recupera vreodată. Pe lângă faptul că și-a recuperat telefonul, proprietara este fericită și că a putut să își recupereze fotografiile pe care nu le salvase înainte să îl piardă.

În afară de microfon, care nu mai captează sunet, și difuzoarele, care par să fi fost afectate de apă, telefonul este complet funcțional și probabil că va putea fi reparat și recondiționat. Cei care au găsit telefonul nu au cerut nicio recompensă pentru telefonul recuperat.

Soții Helkenberg au un canal de YouTube pe care publică expedițiile subacvatice în care recuperează obiecte de pe fundul lacului. Anul trecut au găsit peste 100 de perechi de ochelari de soare, 26 de telefoane și două camere GoPro.

sursa: CNBC

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult