Un nou smartphone cu CPU octa-core de la Huawei – imagini şi specificaţii neoficiale

Un nou smartphone cu CPU octa-core de la Huawei - imagini şi specificaţii neoficiale

Lăudat de ceva vreme ca fiind primul SoC cu CPU octa-core veritabil, chipsetul MT6592 oferit de MediaTek în răspuns pentru seria Exynos 5 de la Samsung a ieşit la lumină într-un misterios smartphone-prototip, ce portă logo-ul celor de la Huawei.

Cunoscut deocamdată drept Huawei G750, noul smartphone se prezintă cu un ecran de 5.5 inch suportând rezoluţia 720p, camere foto de 5MP şi 13MP, 2GB memorie RAM şi 32GB memorie internă. Lăsând la o parte ecranul cu rezoluţie mai degrabă modestă şi versiunea Android 4.2.2 cam învechită, noul G750 este foarte asemănător cu modelul Huawei Honor 4 surprins în urmă cu doar câteva zile în imagini neoficiale, putând fi chiar o variaţie a acestuia.

Cât despre chispetul MT6592, potrivit producătorului MediaTek  acesta oferă prima implementare reală cu opt nuclee bazată pe o configuraţie paralelă standard şi nu big.LITTLE, precum Exynos 5250 care aşteaptă şi acum un patch software care să permită utilizarea simultană a tuturor celor 8 nuclee. Soluţia MediaTek este însă una care se adresează gamei intermediare, aceasta oferind opt nuclee ARM Cortex-A7 care funcţionează la frecvenţa de 1,7 GHz şi un nucleu grafic ARM Mali-450.

Din păcate data lansării şi preţul de vânzare nu sunt necunoscute, dar potrivit unor surse neoficiale Huawei va organiza un eveniment important în luna decembrie, unde vom putea admira noile terminale Ascend P6S, Mate 2 şi probabil Honor 4/G750. Trebuie spus că modelele anterioare ale liniei Honor şi-au făcut apariţia şi în România, este drept, cu ceva întârziere, dar disponibilitatea viitorului model este încă incertă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult