Un telefon Samsung a luat foc într-un avion. A fost necesară evacuarea de urgență

25.08.2021
Un telefon Samsung a luat foc într-un avion. A fost necesară evacuarea de urgență

Un avion Alaska Airlines care a aterizat pe aeroportul Tacoma din Seattle a fost nevoit să realizeze o manevră de urgență după ce un telefon al unuia dintre pasageri a izbucnit în flăcări. Fumul toxic degajat de bateria dispozitivului a fost îndeajuns de mult pentru a necesita o evacuare a tuturor pasagerilor cu toboganele gonflabile, înainte ca scara avionului să poată fi pusă pe poziție. Se pare că dispozitivul care a dus la această problemă a fost chiar un telefon Samsung din seriile mai recente: un Galaxy A21.

Telefonul Samsung Galaxy A21 a luat foc după aterizare

Conform Seattle Times și declarațiilor proprietarului telefonului, telefonul a izbucnit în flăcări dintr-o dată. Echipajul avionului a încercat să pună dispozitivul într-o pungă specială pentru baterii, folosită pentru astfel de situații de urgență, pentru a stinge focul. Chiar dacă focul a fost stins, fumul era deja răspândit în cabina avionului și a fost luată decizia de a evacua întreaga aeronavă. Din fericire, nimeni nu a fost grav rănit în urma acestui incident și evacuării.

Având în vedere că Galaxy A21 este pe piață de mai bine de un an și că acesta este abia primul incident în care telefonul este implicat, cel mai probabil este vorba despre un caz izolat și nu dezvăluie o problemă cu acest model. De altfel, de-a lungul timpului mai multe telefoane, de toate felurile, de la modele Apple, până la recentele incidente cu OnePlus Nord2, au avut loc în toată lumea, iar respectivele dispozitive nu au fost scoase de la vânzare pentru probleme fundamentale de design.

Desigur, fiind vorba despre Samsung, care s-a confruntat în urmă cu doar câțiva ani cu o criză la nivel global cu modelul Galaxy Note7, situația de față este cel puțin interesantă. Acel model a fost scos complet de la vânzare la scurt timp după ce au avut multor incidente similare în toată lumea, iar telefonul a fost interzis în avioane. În acel caz, Samsung a integrat o baterie prea mare pentru spațiul intern limitat al telefonului, iar schimbările de temperatură în timpul încărcării și utilizării duceau la perforarea învelișului acumulatorilor. Problema a fost rezolvată pe modelul Galaxy Note Fan Edition, care a fost lansat într-o ediție limitată cu o baterie mai mică.

sursa: Seattle Times

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult