Un trimestru sub aşteptări pentru Apple – iPad pe val, iPhone şi iPod în scădere

25.07.2012
Un trimestru sub aşteptări pentru Apple - iPad pe val, iPhone şi iPod în scădere

Apple a anunţat aseară rezultatele financiare pentru trimestrul trei al anului său fiscal şi rezultatele sunt impresionante, chiar dacă acestea nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor mereu crescânde ale pieţei bursiere.

Compania a anunţat venituri de 35 de miliarde de dolari şi profituri de 8,8 miliarde de dolari, o creştere consistentă faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când compania a anunţat venituri de 28,5 miliarde de dolari şi profituri de 7,3 miliarde de dolari, dar sub aşteptările Wall Street, care estima venituri de 37,5 miliarde de dolari şi un profit cu circa 2 miliarde de dolari în plus.

Din punct de vedere al numărului de produse vândute, trimestrul trei a fost unul extrem de bun pentru tableta iPad, vânzările crescând de la 11,8 milioane de unităţi în trimestrul doi la 17 milioane datorită noii generaţii lansate în martie. Terminalul iPhone şi-a pierdut în schimb momentul de glorie, vânzările scăzând de la 35,1 milioane unităţi în trimestrul doi la doar 26 de milioane, rezultatul fiind însă încă unul bun ţinând cont că marchează un salt de 28 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Vânzările playerelor multimedia iPod au urmat direcţia descrescătoare aşteptată, compania reuşind să plaseze pe piaţă doar 6,8 milioane de unităţi, în scădere atât faţă de trimestrul anterior (7,7 milioane) cât şi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (7,54 milioane). Vânzările de sisteme Mac au stagnat, acestea cifrându-se la 4 milioane de unităţi, la fel ca în trimestrul anterior şi apropiate de cele 3,95 milioane vândute în trimestrul trei al anului fiscal anterior.

Tim Cook a anunţat că trimestrul următor va evolua în aceeaşi notă, cifrele financiare urmând să cunoască un reviriment major în primul trimestrul al anului următor, care începe în luna octombrie a acestui an, odată cu lansarea celei de-a şasea generaţii a terminalului iPhone.

Rezultate financiare Apple

Urmărește Go4IT.ro pe Google News