Următorul Galaxy Note Edge ar putea renunţa la S Pen

21.05.2015
Următorul Galaxy Note Edge ar putea renunţa la S Pen

Înainte de succesul lui Galaxy S6 edge, Samsung a testat anul trecut apele cu Note Edge, un dispozitiv care nu s-a bucurat de prea multă popularitate, de vină fiind şi disponibilitatea scăzută. Se pare că anul 2015 va aduce un urmaş al acestui terminal, tot cu ecran curbat, însă acesta mult mai diferit faţă de fratele său orientat către segmentul business. Cele mai noi informaţii sugerează că acesta va fi atât de diferit încât va renunţa la câteva elemente care au consacrat seria Note.

Conform unor scurgeri de informaţii scoase la suprafaţă de Sam Mobile, noul terminal este dezvoltat sub numele de cod „Project Zero 2”. Acest lucru sugerează că va folosi elementele de design popularizate de Galaxy S6 şi S6 edge, întrucât acestea au fost rezultatele a ceea ce a fost numit „Project Zero”. De asemenea, acesta va renunţa la hardware-ul de top, în favoarea unui procesor mai puţin puternic şi a unui display de dimensiuni mai modeste. Astfel, noul Note 5 edge (?) ar putea fi doar o versiune mai mare a lui S6 edge.

Se pare că Samsung va apela la un chipset Snapdragon 808 de la Qualcomm, asemeni noului flagship LG G4. Acesta va fi alăturat unui display de 5,4 sau 5,5” şi va renunţa la compatibilitatea cu faimosul stylus S Pen. Samsung va dezvolta în schimb noi variante ale accesriilor Clear View şi S View dedicate lui Project Zero 2, cât şi o husă nouă numită Keyboard Cover. Aceasta din urmă este probabil cea mai interesantă, întrucât până în prezent astfel de accesorii se găseau pentru tablete, nu şi pentru smartphone-uri.

Se pare că vom mai avea de aşteptat până când Samsung va fi gata să vorbească în mod public despre Note 5 sau varianta sa edge. Smartphone-urile din această serie se anunţă de obicei în toamnă, în cadrul evenimentului IFA, care are loc în fiecare an în Berlin. Până atunci însă, cu siguranţă că vom avea parte de mai multe scurgeri de informaţii, fie că va fi vorba de alte zvonuri, sau imagini neoficiale cu telefoanele.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult