Zvon: iPhone SE 2023 va fi un iPhone XR cu hardware actualizat

31.08.2022
Zvon: iPhone SE 2023 va fi un iPhone XR cu hardware actualizat

iPhone SE a fost întotdeauna un model mai ciudat, care s-a bucurat însă de performanță mai înaltă decât ar fi sugerat forma sa. Modelul din prezent este la fel de puternic precum modelele iPhone 13, însă arată în continuare mai degrabă ca un iPhone 8. Acest lucru pare să fie și motivul pentru care mulți utilizatori se feresc de modelul de bază din oferta Apple și aleg alternative mai atrăgătoare de la concurență. Apple ar putea să renunțe la acest design învechit de anul viitor, pentru a-l înlocui cu un design ceva mai modern.

Următorul iPhone SE va schimba design-ul învechit cu unul ceva mai modern

Zvonurile spun că începând din 2023, Apple va renunța la design-ul iPhone SE din prezent, cu buton Home cu TouchID și ecran LCD de 4,7”, în favoarea unui model bazat pe vechiul iPhone XR. La momentul lansării, XR s-a bucurat de succes în piață, aducând design-ul de iPhone X, cu ecran cu notch și diagonală mai mare, la un preț mai accesibil. Una dintre sursele acestor informații este chiar Ming-Chi Kuo, analistul taiwanez specializat în afacerile Apple. O altă sursă este chiar Jon Prosser, realizatorul canalului de YouTube Front Page Tech, care a sugerat că are informații despre un astfel de telefon în cadrul podcast-ului Geared Up.

iPhone SE 2023 ar putea păstra procesorul Apple A15 din prezent sau o nouă revizie sub forma A16, cu un ecran de 6,1” și cu 4 GB RAM. Practic, noul SE ar fi un soi de iPhone 14 într-o carcasă mai învechită, cu o singură cameră pe partea din spate și, probabil cu un ecran LCD, în locul unui panel OLED. Acesta ar fi și primul SE cu FaceID, făcând astfel iPhone SE 2022 ultimul model cu senzor de amprentă din oferta Apple.

Alte avantaje ale modelului de anul viitor ar fi o baterie mai mare, de aproape 3.000 mAh. iPhone XR și 11 au fost considerate telefoane cu autonomie mare, iar principalul dezavantaj al modelelor SE de-a lungul timpului a fost autonomia redusă. Astfel, Apple are ocazia să ofere un smartphone performant, cu design ceva mai modern și cu autonomie ridicată, la un preț accesibil în 2023. Având în vedere că zvonurile sugerează că și modelul SE 2023 va porni de la 128 GB, probabil că prețul de bază din prezent de 429 dolari va fi crescut.

via Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult