Utilizatorii Pixel 6 reclamă probleme cu deconectarea Wi-Fi, după instalarea celui mai nou firmware

08.02.2022
Utilizatorii Pixel 6 reclamă probleme cu deconectarea Wi-Fi, după instalarea celui mai nou firmware

Google a mai avut și în trecut probleme cu telefoanele din seria Pixel, însă generația Pixel 6 a depășit chiar și cele mai pesimiste așteptări, noi bug-uri continuând să se manifeste chiar în timp ce altele vechi sunt corectate.

Lansată la finalul lunii octombrie 2021, seria Pixel 6 a primit deja mai multe serii de patch-uri, Google încercând să adreseze probleme dintre cele mai diverse, începând cu funcționarea necorespunzătoare a ecranului și până la apelarea aleatorie a contactelor din agendă. Numit December 2021 feature drop, primul calup de actualizări mai degrabă a înmulțit problemele raportate, transformând în frustrare nemulțumirile utilizatorilor lăsați să aștepte după încă o revizie de firmware promisă pentru luna ianuarie. În cele din urmă, distribuită în luna februarie, actualizarea care ar fi trebuit să rezolve toate problemele seriei Pixel 6 a sfârșit prin a introduce un bug software complet nou, manifestat prin funcționarea necorespunzătoare a conexiunii Wi-Fi.

Sesizată de un număr relativ mic de utilizatori Pixel 6 și Pixel 6 Pro, problema constă în dezactivarea sporadică a conexiunii Wi-Fi, uneori după câteva minute sau imediat după ce telefonul intră în modul de așteptare, cu ecranul oprit.

În unele cazuri, repornirea manuală a conexiunii Wi-Fi cauzează oprirea în fundal funcției Bluetooth, respectiv deconectarea oricăror accesorii care folosesc această tehnologie de conectare (ex. căștile wireless). Adăugând la frustrarea utilizatorilor, același bug pare să împiedice conectarea automată a telefonului la rețelele Wi-Fi deja memorate.

O posibilă sursă a neplăcerilor ar putea fi și cel mai recent patch de securitate distribuit de Google prin intermediul Play Store, conexiunea Wi-Fi părând să funcționeze corect imediat după aplicarea actualizării de firmware distribuită în regim OTA. Aparent, unii utilizatori care au contactat serviciul de asistență Google au primit recomandarea de a folosi opțiunea Factory Reset, care însă nu a adus rezultatul dorit. De asemenea, nici resetarea setărilor de rețea nu pare să ajute. Odată pierdută, conexiunea Wi-Fi revine doar în cazul repornirii telefonului, însă problema reapare după câteva minute de funcționare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult