O parte dintre telefoanele Pixel 6 ar avea probleme cu ecranul

29.10.2021
O parte dintre telefoanele Pixel 6 ar avea probleme cu ecranul

Un număr deocamdată mic de cumpărători Pixel 6 raportează probleme cu ecranul noului flagship Google, manifestate prin artefacte vizuale și apariția unei a doua perforații în ecran, ce o dublează pe prima.

Graba de a livra cât mai repede noua serie Pixel 6 pare că a venit cu compromisuri majore pe partea de calitate, unele dintre exemplarele ajunse la consumatori manifestând defecte cât se poate de evidente la nivelul ecranului, indicând un foarte slab control al calității în fabricile partenerilor Google.

Prima categorie de simptome, manifestate prin apariția unei nuanțe de verde atunci la redarea imaginilor pe fond întunecat, nu este chiar nemaiauzită. Problema a fost întâlnită și la telefoane Galaxy S20 Ultra și iPhone 12, fiind în mare parte corectată cu ajutorul actualizărilor de firmware, respectiv prin înlocuirea punctuală a dispozitivelor afectate, atunci când remediile furnizate nu au adus rezultatul dorit. Însă la telefoanele Pixel 6 simptomele par ceva mai pronunțate, luând forma unor artefacte vizuale manifestate inclusiv la pornirea ecranului.

telefoanele Pixel 6

Având în vedere faptul că problemele de genul colorării ecranului în verde sunt deja bine documentate, fiind semnalate și la dispozitivele altor producători, pare de neînțeles cum un dispozitiv premium cum este Pixel 6 a trecut prin toate etapele de validare hardware fără ca acest defect să fie identificat și remediat.

Telefoane Pixel 6 cu ecranul perforat de două ori

Și mai bizară, având în vedere că ecranul funcționează normal, este aparenta nealiniere a perforației aplicate matricei OLED și poziția reală a camerei frontale. În efect, ecranul pare că este perforat de două ori, testele făcute prin afișarea unor imagini de test venind să susțină această ipoteză.

Cumva, defectul foarte ușor sesizabil la inspecția vizuală a telefonului nu a fost descoperit în etapa de validare a calității produsului, fapt ce indică o abordare cel puțin superficială a controalelor de calitate .

Noua serie Pixel 6 și Pixel 6 Pro este livrată începând de astăzi, prioritate având fanii care s-au alăturat campaniei de precomandă. Deocamdată este prea devreme să știm cât de răspândite sunt problemele descrise mai sus, foarte puțini dintre fanii Pixel intrând deja în posesia telefonului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult