Verizon vs. AT&T: se cauta un iPhone killer

29.10.2007
Verizon vs. AT&T: se cauta un iPhone killer
Telefoanele Verizon

Telefoanele Verizon pentru sarbatori

Considerat drept potential iPhone killer in SUA, mobilul Voyager (VX 10000) este primul cu touchscreen de la LG care ajunge in State. Ascunde pe sub display-ul mare si tactil o tastatura completa QWERTY pentru cei ce nu se pot obisnui cu pipaitul ecranului pentru a naviga prin meniu ori a scrie un e-mail.Dispune de conectivitate EV-DO music player, camera de 2MP si primeste carduri de memorie microSDHC de pana la 8GB. Pret nespecificat.

Venus este un alt model, tot de la LG, cu design slide si o surpriza. Partea frontala este aparent impartita de doua ecrane – in fapt un display principal pe sub care se gaseste o suprafata sensibila la atingere.Accepta carduri microSDHC de maximum 8GB, are player de muzica si camera foto de 2MP. Pret nespecificat.

Juke este un telefon made by Samsung cu un design foarte ingust, o rotita de navigare similara celor de la iPod nano si classic, camera foto VGA si player de muzica, Bluetooth stereo, memorie interna de 2GB si slot pentru carduri microSD, ecran de 128×200 de pixeli.  Costa 100 USD (cu abonament pe 2 ani).

Al patrulea e clar pentru business. Pearl 8130, un smartphone de dimensiuni mai mici din gama BlackBerry, include o camera de 2 megapixeli, GPS, mufa jack standard pentru orice fel de casti stereo. Apropo de BlackBerry: doua treimi din veniturile companiei producatoare RIM provin din Statele Unite.

Si un alt apropo, au aparut cateva poze pe internet cu posibilul design pentru seria BlackBerry 9000, programata pentru lansare anul viitor: partea frontala este dominata doar de ecran, exact la fel ca in cazul iPhone. Pret nespecificat.

iPhone killer

Piata de telefonie mobila din Statele Unite e impartita intre patru mari operatori: AT&T, Verizon Wireless, Sprint si T-Mobile. Primii doi sunt insa cei mai semnificativi.

Se lupta pe zeci de miliarde USD si zeci de milioane de clienti.  Verizon Wireless, numarul unu in SUA ca venituri si acoperire, opereaza retele CDMA/EV-DO (la fel ca si Zapp, in Romania); viteza maxima de download prin tehnologia 3G EV-DO ajunge la 3,1 Mbps (ca pe cablu).

iPhone

Are 62,1 milioane de clienti, 67 de mii de angajati si un venit anual de 38 de miliarde USD. www.verizonwireless.com

Cu 63 de milioane de clienti, divizia wireless a AT&T, fosta Cingular, este oarecum avantajata, pentru ca opereaza retele de tip GSM/EDGE si 3G UMTS – cele mai raspandite in lume, insa in oferta lor de telefoane exista doar doua compatibile UMTS (3G) – potrivit PC World; in general, pentru date/internet, clientii beneficiaza de viteze de transfer de numai 200 Kbps prin EDGE.

Anul trecut, operatorul a inregistrat un venit de 37,5 miliarde USD. AT&T si Apple semnau la inceputul anului un contract de exclusivitate privind telefonul iPhone. In doua luni si jumatate de la lansarea iPhone in luna iunie s-au vandut 1 milion de bucati.

Singura modalitate de a-l utiliza ca telefon mobil in SUA este sa te abonezi pe doi ani la AT&T. In incercarea de a pune si la dispozitia clientilor sai telefoane similare iPhone, considerat drept cel mai evoluat la momentul lansarii, Verizon a pregatit pentru sarbatorile de iarna patru mobile interesante, doua de la LG care seamana izbitor cu iPhone si cate unul de la Samsung si RIM (BlackBerry).

Se asteapta ca preturile sa nu depaseasca pragul de 400 USD impus de cel al concurentului iPhone oferit de AT&T. www.att.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News