Vești proaste pentru fanii Pixel 7? Următorul chipset Tensor va fi livrat de Samsung și nu TSMC

01.06.2022
Vești proaste pentru fanii Pixel 7? Următorul chipset Tensor va fi livrat de Samsung și nu TSMC

După ce Qualcomm a renunțat la serviciile Samsung Foundry, pe motiv de nerespectare a parametrilor de eficiență și performanță promiși, Google dă semne ca va produce următoarea versiune a chipsetului Tensor, rezervat pentru seria Pixel 7, cu ajutorul Samsung. Este selectat tocmai nodul de fabricație pe 4 nm folosit cu prima generație Snapdragon 8 Gen 1, momentan, existând doar speculații cu privire la îmbunătățirile aduse de inginerii Samsung.

Versiunea de debut a chipsetului Google Tensor a fost realizată folosind procesul de fabricație pe 5nm, cu rezultate mai degrabă modeste în ce privește autonomia bateriei și chiar a performanțelor oferite. Faptul că Google selectează o versiune mai degrabă controversată a procesului de fabricație pe 4nm nu este de natură să transmită prea multă încredere, însă cei de la Samsung ar putea vedea aici o oportunitate de recâștigare a reputației pierdute, livrând performanțe peste așteptări.

Potrivit informațiilor apărute în presa sud-coreeană, Samsung implementează o tehnologie numită panel level package (PLP), care ar trebui să sporească în mod substanțial rata de succes a procesului de fabricație, permițând livrarea mai multor cip-uri funcționale: : „PLP este o tehnică de ambalare în care cip-urile tăiate dintr-un waffer sunt plasate pe un panou dreptunghiular. Este posibilă astfel diminuarea cantității de cip-uri aruncate, reducând astfel costurile și îmbunătățind productivitatea”.

Google a confirmat deja că seria Pixel 7 va veni echipată cu un SoC Tensor de nouă generație. Compania a precizat, de asemenea, că noul cip va „aduce noi funcții utile pentru poze și videoclipurile obținute, securitate și recunoaștere vocală”.

Noul versiune Tensor cip s-ar afla deja în producție de serie, în pregătire pentru lansarea Pixel 7, anticipată pentru luna noiembrie 2022.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult