Viitoarele telefoane Samsung ar putea combina funcţia de scanare a amprentei cu introducerea codului PIN

04.10.2019
Viitoarele telefoane Samsung ar putea combina funcţia de scanare a amprentei cu introducerea codului PIN

Metoda de autentificare descrisă într-un brevet recent acordat gigantului Samsung presupune scanarea automată a amprentei pe măsură ce tastezi pe ecranul telefonului parola sau codul PIN, sporind astfel nivelul de securitate oferit.

Potrivit descrierii furnizate, noua metodă de autentificare ar putea funcţiona cu orice smartphone echipat cu senzor de amprente sub ecran, teoretic, putând fi adăugată şi dispozitivelor existente cu o actualizare de firmware. Însă pentru flexibilitate deplină la setarea codului PIN ar putea fi nevoie de un senzor biometric cu suprafaţă mărită, acoperind cât mai multe din tastele keypad-ului virtual. Brevetul Samsung propune şi posibile soluţii, cum ar fi includerea mai multor senzori de amprentă în zone cheie ale ecranului, sau folosirea unui singur senzor cu acoperire mai mare.

Pe dispozitivele care nu permit scanarea instantanee a amprentei tastarea codului PIN sau parola ar putea fi urmată de apăsarea tastei OK, poziţionată deasupra senzorului de amprentă.

Coincidenţă sau nu, zvonuri recente indică mărirea suprafeţei senzorului FOD (Fingerprint on Display) integrat sub ecranul telefoanelor Galaxy S11. Asta poate însemna fie că utilizatorii Galaxy S11 vor putea folosi autentificarea pe bază de amprentă cu mai puţină grijă la aşezarea degetului pe suprafaţa de contact, sau că sistemul de recunoaştere a amprentei primeşte funcţionalitate extinsă.

În timp ce mărirea suprafeţei de scanare este plauzibilă pentru Galaxy S11, soluţiile capabile să acopere o porţiune semnificativă din ecran nu vor fi gata la timp pentru echiparea dispozitivelor pregătite de lansare anul viitor. Astfel, pare mai plauzibil ca Samsung să introducă noua metodă de autentificare într-o formă redusă, acoperind o singură tastă, urmând ca scanarea extinsă la nivelul întregului ecran să fie disponibilă în anii ce vor urma.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult