Galaxy S11, pregătit cu un senzor de amprente mult îmbunătăţit

27.09.2019
Galaxy S11, pregătit cu un senzor de amprente mult îmbunătăţit

Hotărât să nu piardă statutul de lider pe partea de inovaţie, Samsung aduce îmbunătăţiri majore următoarei serii de smartphone-uri high end Galaxy S11, aspecte esenţiale precum camera foto şi ecranul primind cele mai importante modificări.

Cu excepţia modelului Galaxy Fold, Samsung nu obişnuieşte să includă tehnologii riscante pe produsele din gama de top, inovaţii precum camera foto cu zoom periscopic şi ecranul cu senzor de amprente integrat apărând mai întâi pe modele smartphone livrate de Huawei, Xiaomi sau alţi producători rivali. Însă atunci când pasul este făcut, putem fi siguri că implementarea este făcută ca la carte, fără compromisuri la partea de calitate sau fiabilitate.

Potrivit unor zvonuri venite din Corea de Sud, Galaxy S11 va prelua pentru camera foto acelaşi senzor HMX Bright de 108MP întâlnit pe noul Mi MIX Alpha de la Xiaomi, complet cu un sistem de lentile capabil să ofere zoom optic până la valoarea 5X, fără pierderi de claritate. Cel mai probabil, noul senzor va putea fi folosit şi pentru realizarea de fotografii în modul de noapte, la o rezoluţie efectivă de 27MP obţinută prin combinarea a patru pixeli alăturaţi într-unul singur.

Vizând de această dată ecranul, o informaţie nou apărută indică mărirea suprafeţei senzorului FOD (Fingerprint on Display) integrat pe spatele ecranului. Asta poate însemna fie că utilizatorii Galaxy S11 vor putea folosi autentificarea pe bază de amprentă cu mai puţină grijă la aşezarea degetului pe suprafaţa de contact, sau că sistemul de recunoaştere a amprentei primeşte unele modificări. Spre exemplu, un senzor FOD cu suprafaţă mărită poate fi deopotrivă mai rapid şi mai precis, acoperind o suprafaţă mai mare sau chiar mai multe degete simultan.

Potrivit surselor citate, noul senzor de amprente bazat pe ultrasunete are o suprafaţă de 64 mm² şi este livrat fabricantul taiwanez GIS. Spre comparaţie modulul prezent sub ecranul telefoanelor Galaxy S10 şi Note 10 are o suprafaţă de numai 36 mm².

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult