vivo își retrage produsele de la vânzare din Germania, la fel ca Oppo și OnePlus

11.06.2023
vivo își retrage produsele de la vânzare din Germania, la fel ca Oppo și OnePlus

După OnePlus și Oppo, brand-uri „înfrățite”, și vivo, tot parte a BBK Electronics, își retrage produsele de la vânzare în Germania. Aceasta nu este prima piață pe care vivo nu mai activează din Uniunea Europeană, în urmă cu doar câteva zile, compania anunțând că a rămas fără distribuitor autorizat în Polonia. În Germania însă, vivo se confruntă cu probleme legate de brevetele pe care BBK ar fi trebuit să le plătească către Nokia.

Nokia ar fi cauza pentru retragerea vivo și celorlalte companii BBK Electronics

Site-ul oficial vivo Germania menționează că produsele companiei nu sunt în prezent disponibile pentru vânzare pe teritoriul țării. De asemenea, toate informațiile despre produsele sale de pe site-ul german au fost șterse, însă utilizatorii care dețin deja produsele companiei nu ar trebui să se îngrijoreze. Vivo promite că va oferi suport tehnic și software clienților deja existenți, inclusiv actualizări de software.

Nu sunt menționate motivele pentru care aceste decizii au fost luate, însă WinFuture, publicație online germană, menționează că este vorba despre o decizie judecătorească care a dat câștig de cauză companiei finlandeze Nokia în cazul împotriva vivo, la fel cum s-a întâmplat și anul trecut cu Oppo. Nokia a acuzat și vivo de încălcarea unor brevete pentru conexiuni Wi-Fi pe smartphone-uri.

vivo germania

Nu este specificat însă dacă produsele vivo vor fi absente de pe piața din Germania doar temporar, până când se stabilesc noi acorduri cu Nokia, sau permanent. De altfel, Oppo neagă că ar părăsi complet țara sau Europa. Se pare că negocierile dintre Oppo și Nokia au picat, întrucât ultima tentativă, din aprilie 2023, nu a adus rezultate noi. Zvonurile spun însă că Oppo ar putea să se retragă complet din UE și Marea Britanie în 2024, iar vivo, parte a aceluiași grup, ar putea avea o soartă similară.

sursa: WinFuture

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult