Vivo prezintă primul telefon „cameleon” din lume. Își poate schimba culoarea carcasei

04.09.2020
Vivo prezintă primul telefon „cameleon” din lume. Își poate schimba culoarea carcasei

Produsele producătorului de smartphone-uri Vivo nu se vând (încă) în Europa, însă de-a lungul anilor, compania chineză a adus pe piață mai multe dispozitive interesante și inovatoare. Modelele Vivo au fost primele cu o cameră retractabilă și ecran fără decupaje, primele cu senzori de amprentă integrați în display și recent primele cu sisteme de camere stabilizate activ printr-un sistem de tip „gimbal”. Se pare că tot Vivo va aduce pe piață primele telefoane cu capac din spate care își poate schimba culoarea folosind tehnologia de sticlă electrocromică.

Telefonul „cameleon” prezentat de Vivo folosește o tehnologie cunoscută pentru a-și schimba culoarea

Această tehnologie nu debutează acum pe telefoanele mobile. OnePlus a fost de fapt prima companie care a integrat un astfel de panel de sticlă pe spatele unui telefon în cazul modelului Concept One, realizat în parteneriat cu McLaren. De altfel, acela a fost și ultimul produs realizat în parteneriat de către cele două companii. Acolo, sticla care poate fi colorată la comandă era folosită doar pentru a ascunde camerele foto sau drept filtru ND pentru camere. Desigur, avea o singură nuanță: negru.

În cazul noului telefon pe care Vivo îl prezintă pe rețelele de socializare din China, avem de a face cu întregul spate acoperit cu astfel de sticlă. Telefonul poate astfel să treacă de la o nuanță la alta de culoare cu o simplă apăsare de buton. Putem vedea însă doar un efect de „decolorare”, nu un efect de tip „RGB”, care să coloreze telefonul în orice nuanță dorești.

Modelele prezentate au spate de culoare albastru închis și pot deveni un albastru mai „spălăcit”, aproape de alb sau argintiu, cumva. Compania încearcă să ascundă modulul de camere, însă un alt clip dezvăluie că acest model care își poate schimba culoarea are un design similar cu cel al seriei Vivo X50, care integrează acea cameră gimbal despre care vorbeam anterior.

Nu știm însă cum se cheamă noul telefon care își poate schimba culoarea și nici când se va lansa. Aceste imagini pornesc însă o discuție interesantă: vom mai avea telefoane de diferite culori în magazine? Este posibil ca în viitor toate telefoanele să fie echipate cu sticlă electrocromică, iar utilizatorii să își aleagă nuanța preferată după cumpărare. Sau să o schimbe zilnic, în funcție de starea de spirit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult