Vivo V20 va fi primul telefon cu Android 11 pe piață

01.10.2020
Vivo V20 va fi primul telefon cu Android 11 pe piață

Noile modele Pixel 5 și Pixel 4a 5G au fost anunțate în mod oficial de Google, iar acestea vor fi livrate cu Android 11 preinstalat. Se pare însă,  că lansarea întârziată a acestor modele lasă loc pentru alte telefoane să apară pe piață cu noua versiune a sistemului de operare din fabrică, iar Vivo ar putea fi prima companie care lansează un smartphone cu Android 11. Este vorba despre Vivo V20, un model mid-range accesibil.

Vivo V20 va ajunge în magazine înaintea Pixel 5

Producătorul chinez Vivo va lansa foarte curând pe piață modelul V20, un dispozitiv echipat cu un chipset Snapdragon 720G, echipat cu modem 4G. Acesta va rula Android 11 sub interfața Funtouch OS 11, va beneficia de 8 GB RAM și 128 GB stocare. Ecranul de 6,44” cu rezoluție Full HD+ folosește un panel AMOLED, iar totul este alimentat de un acumulator de 4.000 mAh cu încărcare rapidă de 33W.

Camerele foto folosesc senzori de 64 megapixeli pentru obiectivul wide și 8 megapixeli pentru ultra-wide și 2 megapixeli pentru camera monocromă. Camera frontală are o rezoluție de 44 megapixeli, WiFi 6, Bluetooth 5.1 și NFC. Senzorul de amprentă este integrat în ecran.

Este interesant însă faptul că Vivo va oferi pe V20 Android 11 din fabrică, însă alte modele din serie precum V20 Pro și V20 SE vor debuta cu Android 10. Probabil că Vivo a dorit să scoată acest telefon în evidență în special pentru software-ul pe care îl va rula.

Din punct de vedere al design-ului, noul Vivo V20 pare să împrumute de la modelul X50, cel cu gimbal pentru cameră integrat, modul în care sunt amplasate camerele, cu un modul mai mare în partea de sus și doi senzori sub el. Vor exista trei culori pentru capacul de pe spatele telefonului: Midnight Jazz, Sunset Melody și Moonlight Sonata. Prețul nu a fost dezvăluit, dar cu asemenea specificații, nu are cum să fie foarte mare.

sursa: Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult