Vivo X Fold 2, dezasamblat complet. Cum a reușit compania să integreze un Snapdragon 8 Gen 2 într-un pliabil. VIDEO

23.04.2023

Canalul de YouTube WekiHome, specializat și în dezasamblări de telefoane, a avut printre primii de pe internet un clip cu Xiaomi 13 Ultra desfăcut, iar acum a publicat un clip și cu noul Vivo X Fold 2. Putem vedea astfel cum a reușit Vivo să integreze prima dată un Snapdragon 8 Gen 2 într-un corp pliabil foarte subțire, dar să vedem și cum funcționează noua balama pentru pliabile a producătorului chinez. Acesta este și primul telefon pliabil care se încarcă la peste 100W.

Vivo X Fold 2 oferă upgrade-uri peste generația anterioară, cu greutate mai mică

Pentru a nu deteriora ecranul pliabil, „incizia” a fost făcută de pe partea exterioară, atât capacul de pe spate, cât și ecranul frontal fiind lipite de restul telefonului cu adeziv. Ecranul exterior integrează și un senzor de amprentă, ceva ce nu am văzut până acum pe telefoane pliabile de la alți producători. Probabil cel mai impresionant este însă faptul că Vivo a reușit să integreze un sistem de răcire performant, din cupru, care poate ține în frâu Snapdragon 8 Gen 2 pentru a nu se supraîncălzi imediat ce primește o sarcină complexă.

Telefonul este plin de componente de dimensiuni foarte mici, realizate special pentru a umple cât mai eficient spațiul limitat de la interior. Acest lucru sugerează însă că nu este recomandată repararea „acasă” a dispozitivului, întrucât există riscul de a deteriora alte piese în încercarea de a le schimba pe cele afectate.

Desigur, fiind un telefon pliabil, avem de a face cu două baterii, care aparent se scot ușor din locașurile lor, ceea ce este un plus pentru reparabilitate. Deși au forme diferite, cele două baterii au capacități egale, de 2.400 mAh, pentru un total de 4.800 mAh. Încărcarea declarată este la 120 W, deci ar trebui să se încarce în sub jumătate de oră. Din testele WekiHome, Vivo X Fold 2 s-a încărcat la maximum 108 megapixeli, în 27 de minute de la 0 la 100%.

vivo x fold 2 dezasamblat

Ecranul pliabil este protejat cu o placă metalică pe partea din spate și a fost ușor de înlăturat odată ce toate celelalte componente erau deja scoase din carcasă. Ecranul este produs de Samsung și integrează, de asemenea, un senzor de amprentă ultrasonic.

În cele din urmă, balamaua este realizată din materiale mai ușoare decât modelul anterior, ceea cea aduce o scădere în greutate de peste 30 de grame de la Fold+ la Fold 2 în gama Vivo X.

Având în vedere că modelele anterioare Vivo X Fold și Fold+ nu au fost lansate în afara Chinei, sunt puține șanse să vedem acest telefon pe piața din Europa în viitorul apropiat. Vivo nici măcar nu aduce aici modelul său de smartphone-uri flagship, Vivo X90 Pro+, cel care integrează tot ceea ce am menționat că lipsește de pe X90 Pro în review-ul nostru.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult