Windows Phone 10 Preview ar putea fi lansat în ianuarie

13.01.2015
Windows Phone 10 Preview ar putea fi lansat în ianuarie

Viitorul integrat sub un singur sistem de operare al Microsoft este acum puţin mai aproape de realitate. Compania a lansat o nouă aplicaţie numită Phone Insider, care va oferi în curând acces la o variantă „Preview” a următoarei versiuni a sistemului de operare mobil Windows Phone. Aceasta este momentan activă doar pentru angajaţii Microsoft, însă publicul larg ar putea să primească acces în săptămânile următoare.

Microsoft a programat pe 21 ianuarie un eveniment dedicat Windows 10, unde compania se va concentra pe prezentarea funcţiilor destinate utilizatorilor de rând. Tot aici este aşteptată dezvăluirea Windwos Phone 10, care în acest moment poartă numele intern de Windows Mobile şi Windows 10 Mobile. Noul sistem de operare mobil pare a fi o contopire a Windows Phone 8.1 şi Windows RT, oferind o interfaţă schimbată faţă de ce se găsea până în prezent pe telefoane, dar cu capabilităţi mai avansate.

Compania va pune un mare accent pe aplicaţiile universale în Windows 10, care vor putea rula atât pe PC-uri, cât şi pe tablete, smartphone-uri şi consola Xbox One. Cu toate acestea, evenimentul de săptămâna viitoare nu se va concentra pe prezentarea aplicaţiilor. Se preconizează că vom primi în cadrul prezentării o nouă variantă de preview de Windows 10 pentru PC, o prezentare detaliată a sistemului de operare pentru telefoane şi tablete, cât şi detalii despre accesul la varianta de preview a acestuia.

Pentru început, Phone Insider va garanta accesul va noul preview de Windows 10 mobil doar pentru anumite dispozitive, iar funcţiile disponibile vor fi limitate. Dacă totul va funcţiona conform planurilor Microsoft vom primi toate variantele de Windows 10 (pentru PC, pentru mobile şi pentru Xbox One) în a doua jumătate a lui 2015.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult