Xiaomi 12 va avea zoom periscope până la valoarea 5X, cuplat unui senzor optic de 50MP

30.08.2021
Xiaomi 12 va avea zoom periscope până la valoarea 5X, cuplat unui senzor optic de 50MP

Xiaomi 12 ar putea avea cameră periscope cu zoom 5X și până la 200MP pe senzorul principal.

Producătorul chinez a avut destul succes cu camerele foto de 108MP incluse pe seriile Mi 10, Mi 11 și Mix 4. În timp ce upgrade-ul la 200MP este încă în cărți, opțiunea pentru zoom periscope pe camera secundară devine mai mult decât probabilă.

Urmând strategiei de rebranding a companiei, Xiaomi Mi 12 se va numi pur și simplu Xiaomi 12, terminația Mi devenind redundantă sub actuala ofertă de produse.

Momentan doar din zvonuri, aflăm că Xiaomi 12 va folosi o configurație triple-camera oferind câte 50MP pe fiecare senzor. Astfel, vom avea o cameră principală de 50MP, cameră ultrawide de 50MP și cameră telephoto de 50MP, cea din urmă cuplată unui sistem de lentile dispuse pe orizontală, capabil să ofere zoom Periscope până la valoarea 5X.

Interesant este că din alte surse aflăm că Xiaomi ar lucra deja la un sistem Periscope capabil să ofere zoom optic până la valoarea 10X, dar că progresul este întârziat de efortul adaptării acestui design la constrângerile de spațiu din carcasa unui smartphone. Din păcate, o asemenea distanță focală este împractic de obținut cu hardware-ul disponibil în prezent. Totuși, asta nu exclude implementarea acestei funcții în sistem hibrid, folosind o rezoluție ceva mai mică și alte artificii de natură software.

Cât despre setul de specificații, Xiaomi 12 ar urma să vină echipat cu Snapdragon 895, cel mai nou și puternic chipset pregătit de Qualcomm pentru a doua parte a acestui an. Mai departe, camera foto principală va oferi cel puțin 50MP rezoluție, posibil 200MP ca setare opțională, cu ajutorul unui senzor optic descris în unele zvonuri drept cel mai mare inclus vreodată pe un smartphone.

Deși capacitatea acumulatorului nu este confirmată, se pare că acesta va putea fi încărcat la putere de până la 100W în modul wireless, respectiv 120W folosind cablul USB-C.

Cu adevărat de top, ecranul pare că va fi o soluție AMOLED cu tehnologie LTPO, suportând rată de refresh variabil, între 1Hz și 120Hz. Totodată, rezoluția 2K va oferi un bun compromis între claritatea imaginii afișate și eficiența consumului de energie.

Potrivit zvonurilor de până acum, Xiaomi 12 va debuta spre finalul acestui an, calendarul urmând să fie confirmat de Xiaomi în funcție cadența evenimentelor de lansare anunțate în tabăra competiției. Singurul lucrul de care putem fi siguri este că prețul va fi mai mare decât la actualul model Mi 11.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult